Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtkrémes csiga

Nudlipamacs receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3698-nudlipamacs
Sajtkrémes csiga
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sajtos sütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 1 kocka élesztő
  • 3 dl langyos tej
  • 1 ek. cukor
  • 40 dkg liszt
  • 1,5 ek. só
  • 2 dl olaj
  • 2 db tojás
  • 2 db tömlős sajtkrém
  • 10 dkg reszelt sajt
  • bors
Nudlipamacs Nudlipamacs receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tejbe darabolom az élesztőt, megszórom a cukorral, megkeverem és pár percig állni hagyom.
Közben a lisztet elkeverem a sóval.
Mélyedést készítek a közepébe, ide ütöm a 2 tojást, illetve a felfutott kovász habját.
Kissé összedolgozom, majd olajat adok hozzá, illetve apránként tejet.
Addig gyúrom, amíg el nem válik az edény falától.
Ekkor letakarom, s 1-1,5 órán keresztül pihentetem.
A sajtkrémet összekeverem a reszelt sajttal, sóval és borssal ízesítem.
Miután megkelt kinyújtom és megkenem a sajtkrémmel. Feltekerem, majd 2 ujjnyi vastagságúra felszeletelem.
Aranybarnára sütöm.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Ha légmentesen lezárjuk, még pár nap múlva is puha marad.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!