Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos fészek

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

50 dkg liszt
35 dkg margarin
annyi tejföl, hogy gyúrható legyen
2 tojássárgája

Krém:

6 kocka mackósajt
450 g tejföl
2 tojássárgája
bors

Dísz:

reszelt sajt
piros arany vagy paprika krém
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalót összegyúrjuk, kb. fél cm vastagra nyújtjuk és kis átmérőjű szaggatóval kiszaggatjuk. Ha megvannak az alapkörök minden másodiknak kiszúrjuk a közepét. Úgy illesztjük egybe, hogy a teli kört, ami nincs kiszaggatva, lekenjük tojással, erre tesszük a karimát és ezt is lekenjük tojással, így össze fog ragadni. Forró sütőben megsütjük, de 15 percig ne nyissuk rá a sütő ajtaját.
A krémhez a mackó sajtot és 200 g tejfölt lángon felolvasztunk, hozzáadva a sót, borsot. Ha teljesen felolvadt, hozzáadjuk a 2 tojássárgájával elkevert maradék tejfölt és összefőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Mikor a tűzről levesszük, elég híg, de be fog sűrűsödni.
A kihűlt fészkeket megtöltjük ezzel a krémmel - ha még mindig picit hígabb, mint szeretnénk, nem kell semmit csinálni vele, mert betöltés után a tészta felszívja a plusz nedvességet- nyomunk rá egy csepp piros aranyat és reszelt sajttal megszórjuk.

Alternatív elkészítés

Ha ízesített sajtot veszünk, a variációk száma végtelen :) Én natúrral dolgoztam, és hosszú évtizedek óta a család egyik nagy kedvence.
Sajtos fészek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
25 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
6 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!