Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sonkás minicsigák (kelt tésztás)

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sonkás minicsigák (kelt tésztás)

50 dkg liszt
3 dl víz
vagy
2,5 dkg friss élesztő
0,5 dl olaj
1 teáskanál cukor
1,5 teáskanál só

a töltelékhez:

10 dkg sonka ledarálva
4 dkg olvasztott vaj
15 dkg sajt (lehet többféle is, akkor még ízletesebb)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból, közepesen kemény tésztát dagasztunk, jól kidolgozzuk, majd tiszta ruhával letakarva, langyos helyen, körülbelül 30 perc alatt a duplájára kelesztjük.
Amíg a tészta kel addig a sajtot kis lyukú reszelőn lereszeljük, a vajat pedig megolvasztjuk.
Miután a tészta megkelt, gyengéden átgyúrjuk és ujjnyi vastagságú téglalapra nyújtjuk. Rászórjuk a darált sonkát majd egy kis sajtot. Feltekerjük, mintha bejglit készítenénk és kb. 2 ujjnyi vastagságban felszeleteljük sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, megszórjuk a maradék sajttal majd 180 fokra előmelegített sütőben sütjük.

Tálalás

12-15 db
Sonkás minicsigák (kelt tésztás)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
1 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!