Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vastag sajtos

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Vastag sajtos

40 dkg liszt
30 dkg vaj (szobahőmérsékletű)
6-7 ek tejföl
1 ek só
25-30 dkg sajt reszelve
1 db tojássárgája
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A sajtot lereszelni.

Elkészítés

A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, a sajt felét a tésztába tesszük, a sóval és a tejföllel összedolgozzuk. Azonnal kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, megkenjük tojássárgájával, és a reszelt sajttal jó bőven megszórjuk. Derelyevágóval kb. 1.5 cm széles csíkokra vágjuk és mehet is a sütőbe. 180 fokon sütjük kb.15-20 percig.

Tálalás

Kb. 2-3 tepsi, a tepsi méretétől függően, hogy mennyi fér rá.

Tárolás

Lezárható dobozban.

Alternatív elkészítés

A tészta minél vastagabb annál finomabb.
Vastag sajtos

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!