Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Sajtos perec

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Sajtos perec
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Sajtos sütemények , Sós aprósütemények

Hozzávalók

Tészta

MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

A hozzávalókat gyúrjuk össze annyi tejföllel, hogy nyújtható, de ne túl lágy tésztát kapjunk. A tésztát nyújtsuk vékonyra (kb. 4 - 5 mm, mivel sülés közben egy kicsit emelkedni fog), szaggassuk ki perec szaggatóval, kenjük le tojássárgával (nekem 2 db kellett), szórjuk meg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, sütőpapíros tepsin, 180 fokon pár perc alatt süssük készre. Szinte csak addig kell sütni, míg egy kis színe lesz!

Javaslatok, alternatív elkészítés

Természetesen füstölt sajttal is elkészíthető vagy akár keverve is sima sajttal.

Sokáig eláll!

Vélemények

veressandrea

veressandrea
2015.07.02. | 23:18

Nagyon szuper, tetszik. A tésztába kerül a 20 dkg sajt vagy csak a tetejére? Előre is köszi.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!