Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Sajtos ropogós

Nicihaj receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2858-nicihaj
Sajtos ropogós
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Sajtos sütemények

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 4 kávéskanál só
  • 2 tojássárgája
  • 2 dl tejföl

A töltelékhez

  • 20 dkg reszelt trappista sajt
  • 20 dkg margarin
  • 2 kávéskanál só
Nicihaj Nicihaj receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához valókat összegyúrjuk, és 3 cipóra osztjuk. A töltelékhez a puha margarint kikeverjük a sajttal és a sóval. A cipókat vékony téglalapokká nyújtjuk, rákenjük a (3 részre osztott) tölteléket, és szorosan feltekerjük. A tekercseket 1 éjszakára a hűtőbe tesszük. Másnap 5-7 mm-es szeletekre vágjuk, és a csigákat vékonyan kizsírozott sütőlemezre fektetve pirosra sütjük.

Vélemények

Vikicukrász

Vikicukrász
2013.11.25. | 13:47

Finom süti jól sikerült.:))
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Cookie adatkezelési tájékoztató

A cookie-k segítenek szolgáltatásaink biztosításában. Szolgáltatásaink igénybe vételével Ön beleegyezik a cookie-k használatába. Adatvédelmi tájékoztató