Sajtos fészek
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Dísz:
Elkészítés
Elkészítés
A krémhez a mackó sajtot és 200 g tejfölt lángon felolvasztunk, hozzáadva a sót, borsot. Ha teljesen felolvadt, hozzáadjuk a 2 tojássárgájával elkevert maradék tejfölt és összefőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Mikor a tűzről levesszük, elég híg, de be fog sűrűsödni.
A kihűlt fészkeket megtöltjük ezzel a krémmel - ha még mindig picit hígabb, mint szeretnénk, nem kell semmit csinálni vele, mert betöltés után a tészta felszívja a plusz nedvességet- nyomunk rá egy csepp piros aranyat és reszelt sajttal megszórjuk.
Alternatív elkészítés
Sajtos fészek
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Dísz:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
A krémhez a mackó sajtot és 200 g tejfölt lángon felolvasztunk, hozzáadva a sót, borsot. Ha teljesen felolvadt, hozzáadjuk a 2 tojássárgájával elkevert maradék tejfölt és összefőzzük. Hagyjuk teljesen kihűlni. Mikor a tűzről levesszük, elég híg, de be fog sűrűsödni.
A kihűlt fészkeket megtöltjük ezzel a krémmel - ha még mindig picit hígabb, mint szeretnénk, nem kell semmit csinálni vele, mert betöltés után a tészta felszívja a plusz nedvességet- nyomunk rá egy csepp piros aranyat és reszelt sajttal megszórjuk.
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?