Medvehagymás kifli és csiga recept.
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés
A tészta készítése
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.
A töltelék elkészítése:
Összeállítás:
A kör alakút szeletekre osztom, ebből lesznek a kiflik. A másikat feltekerem, és 1,5 cm-es szeletekre vágom, lefordítva a csigákat szilikonnal bélelt sütőlapra helyezem.
A kiflinek valókat feltekerem, és szintén a sütőlapra rakom.
Megkenem tojással a tetejét, megszórom fekete köménnyel és 20 percet kelesztem.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Kevés gőzt adok hozzá, amit egy spricceléssel szoktam flakonból a sütőbe juttatni.
Medvehagymás kifli és csiga recept.
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Elkészítés lépésről lépésre
A tészta készítése
A hozzávalókból kelt tésztát dagasztok, majd kelesztőtálban duplájára kelesztem. Jól formázható, rugalmas, inkább kicsit lágyabb tészta legyen. Míg kel elkészítem a vajat.
A töltelék elkészítése:
Összeállítás:
A kör alakút szeletekre osztom, ebből lesznek a kiflik. A másikat feltekerem, és 1,5 cm-es szeletekre vágom, lefordítva a csigákat szilikonnal bélelt sütőlapra helyezem.
A kiflinek valókat feltekerem, és szintén a sütőlapra rakom.
Megkenem tojással a tetejét, megszórom fekete köménnyel és 20 percet kelesztem.
Előmelegített sütőben 200 fokon 15 perc alatt készre sütöm. Kevés gőzt adok hozzá, amit egy spricceléssel szoktam flakonból a sütőbe juttatni.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?