Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Ropogós tutajok

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Ropogós tutajok
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények

Hozzávalók

kb. 24 darabhoz

Tésztához

  • 150 g búzaliszt
  • 1 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor
  • fél csapott teáskanál só
  • 100 g lágy vaj vagy margarin
  • 125 g zsírszegény túró

Töltelékhez

  • 100 g dió
  • 250 g újhagyma
  • 1 evőkanál napraforgó olaj
  • 1 tojás (közepes méretű)
  • 100 ml tejszín
  • Köménymag
  • Cayenne bors
  • Fél csokor snidling

Díszítéshez

  • 50 g sajt (pl.: Gouda)

Elkészítés

Előkészítés

A dióbelet apróra vágjuk. Az újhagymát megtisztítjuk, megmossuk, hosszában kettévágjuk, és vékony karikákra szeleteljük. Az olajat felforrósítjuk, és a hagymát megdinszteljük. Hozzáadjuk a diót, picit megpirítjuk, majd hagyjuk kihűlni. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A töltelékhez a tojást és a tejszínt hozzáadjuk a kihűlt masszához, és köménymaggal, sóval, borssal fűszerezzük.

A lisztet a sütőporral elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. Hozzáadjuk a többi hozzávalót, és konyhai robotgéppel sima tésztává keverjük. A tésztát egy enyhén lisztezett munkalapon hengerré formázzuk, és 24 egyenlő szeletre vágjuk. 12 szeletet a hűtőszekrénybe félreteszünk, a másik 12 szeletből pedig kis tutajokat formázunk. Egy villa segítségével több helyen megszurkáljuk. A tutajokat tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt elősütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 220 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 200 °C (előmelegítve)
Gáz: kb. 3-4. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 8-10 perc

Sütés után a süteményt egy sütőrácson hagyjuk kihűlni.

A sajtot finomra reszeljük. Minden tutajra 1-1 teáskanálnyi tölteléket teszünk, majd megszórjuk a sajttal. A tepsit újra a sütő középső részébe toljuk, és a süteményt megsütjük.

Sütési idő: kb. 8-10 perc
(A félretett 12 szelet tésztaadagot hasonlóképpen feldolgozzuk.)

A snidlinget megmossuk, megszárítjuk, és apró karikákra szeleteljük. A tutajokat a snidlinggel megszórva melegen tálaljuk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!