Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Duplán sajtos ropogós

hagymama receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1448-hagymama
Duplán sajtos ropogós
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Sajtos rudak

Hozzávalók

  • 45 dkg finomliszt (melyből 10 dkg lehet teljes kiőrlésű)
  • 25 dkg Rama sütőmargarin (puha)
  • 20 dkg reszelt sajt (pl. Edami)
  • 2-3 kávéskanál só (a sajt sótartalmától függően)
  • kis doboz tejföl (1,75-2 dl)

A szóráshoz és a kenéshez

  • füstölt sajt (reszelve)
  • opcionálisan: darálatlan mák, szezám-, len- vagy köménymag
  • 1 elkavart tojásfehérje
hagymama hagymama receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tészta hozzávalóiból sima felületű cipót gyúrok, és legalább egy órára hűtőbe teszem. A pihentetett cipót gyúródeszkán téglalap alakúra, kb. 4 mm vastagra sodrom, tetejét elkavart tojásfehérjével egyenletesen megkenem. Ezután ízlés szerint kevés sóval, majd reszelt füstölt sajttal meghintem és gyengén a tésztára nyomkodom. Derelyemetszővel vagy éles késsel hosszában 1-2 cm széles csíkokra vágom, ezeket pedig 10-15 cm-enként felszeletelem (az se baj, ha rövidebbek). A rudakat átemelem egy sütőpapírral bélelt nagy gáztepsibe, és 200 fokos sütő középső rácsán 15-20 perc alatt megsütöm. Süljön szép pirosra, de vigyázzunk, hogy ne égjen meg a talpa.

Tálalás

Kb. 2 gáztepsire való adag

Javaslatok, alternatív elkészítés

Érdemes kipróbálni darálatlan mákkal, szezámmaggal stb. megszórva is! (Ezeket ugyanúgy a tojásfehérjével megkent tésztára szórjuk és gyengén rányomkodjuk)

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!