sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Aludttejes perec

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Aludttejes perec

4 dl aludttej
3 egész tojás
1 késhegynyi szódabikarbóna
csipet só
liszt
zsiradék a sütéshez
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Az aludttejben elkeverjük a szódabikarbónát, a tojásokat, a sót, majd annyi lisztet keverünk hozzá, hogy jó kemény galuskatésztát kapjunk.
Nem kell pihentetni, keleszteni, azonnal dolgozhatunk vele. A tésztából csíkokat sodrunk, formázzuk, s forró olajban vagy zsírban világosra sütjük. Melegen tálaljuk.

Alternatív elkészítés

Ha édesen szeretnénk, akkor vaníliás porcukorral meghintjük.
Ha sósan akarjuk elkészíteni, sós reszelt sajtba forgatjuk.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
15 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!