Virslivel töltött kifli
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
Jól kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát két részletben egy lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk téglalap alakúra.
Háromszög alakú tésztákat vágunk és a szélesebb végére teszünk egy darab virslit.
( Én hosszabb virslit használtam, azt harmadoltam.)
A virslis végénél kezdve feltekerjük, és a tepsibe rakjuk egymástól távolabb.
Megkenjük a tojás sárgájával és reszelt sajtot teszünk rá.
Még a tepsiben is kelesztjük 30-45 percet.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Elkészítés
Alternatív elkészítés
Így nem barnult meg annyira a kifli és puha is maradt.
Ha rövidebb virslit használunk, többre lesz szükségünk.
Virslivel töltött kifli
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
Jól kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát két részletben egy lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk téglalap alakúra.
Háromszög alakú tésztákat vágunk és a szélesebb végére teszünk egy darab virslit.
( Én hosszabb virslit használtam, azt harmadoltam.)
A virslis végénél kezdve feltekerjük, és a tepsibe rakjuk egymástól távolabb.
Megkenjük a tojás sárgájával és reszelt sajtot teszünk rá.
Még a tepsiben is kelesztjük 30-45 percet.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.
Tálalás
Tárolás
Elkészítés
Alternatív elkészítés
Így nem barnult meg annyira a kifli és puha is maradt.
Ha rövidebb virslit használunk, többre lesz szükségünk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?