Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslivel töltött kifli

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

50 dkg liszt
1 ek. só
2,5 dkg élesztő
2,5 dl tej
1 ek. cukor
1 dl olaj

Töltelékhez:

8 pár virsli

Tetejére:

1 tojássárgája
5 dkg sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A tepsit kikenjük, kilisztezzük vagy sütőpapírral kibéleljük.

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben a cukorral.
Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
Jól kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
A megkelt tésztát két részletben egy lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk téglalap alakúra.
Háromszög alakú tésztákat vágunk és a szélesebb végére teszünk egy darab virslit.
( Én hosszabb virslit használtam, azt harmadoltam.)
A virslis végénél kezdve feltekerjük, és a tepsibe rakjuk egymástól távolabb.
Megkenjük a tojás sárgájával és reszelt sajtot teszünk rá.
Még a tepsiben is kelesztjük 30-45 percet.
Előmelegített sütőben 180 fokon 30 perc alatt megsütjük.

Tálalás

Nekem 1 nagyobb és egy kisebb tepsivel lett, 23 db kifli.

Tárolás

Hűtőben ajánlott tárolni.

Elkészítés

Lépés leírása

Alternatív elkészítés

A harminc perc sütési időből és 25 percet csak alul sütöttem, majd 5 percet alul-felül sütésen.
Így nem barnult meg annyira a kifli és puha is maradt.
Ha rövidebb virslit használunk, többre lesz szükségünk.
Virslivel töltött kifli

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
19 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
3 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!