Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Virslis-párizsis csónak

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tésztához:

0,5 kg liszt
1 ek só
1 dl olaj
2,5 dl tej
2,5 dkg élesztő
1 ek cukor

Töltelékhez:

1 nagy tejföl
4 cikk fokhagyma
1 nagy fej lilahagyma
1 doboz kukorica
20 dkg trappista sajt
3 pár virsli
20 dkg párizsi

Kenéshez:

1 tojássárgája

Tepsi kenéshez:

margarin
liszt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A lilahagymát csíkokra vágjuk.
A fokhagymát megpucoljuk.
A sajtot lereszeljük.
A virslit félkarikákra vágjuk, a párizsit apróra kockázzuk.
A tepsi(ke)t kikenjük, lisztezzük.

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk langyos tejben a cukorral.
Hozzákeverjük a liszthez az élesztős tejet, a sót, a tejet, az olajat.
Jól kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 órát kelesztjük.
Addig a tejfölbe belezúzzuk a fokhagymákat.
A megkelt tésztát két részletben egy lisztezett deszkán fél cm vastagra kinyújtjuk.
Téglalap alakú formákat vágunk (kb 10*5 cm-eseket), ezeket megkenjük a fokhagymás tejföllel.
A szélén kis részt kihagyva a téglalapokra halmozunk a virsliből, párizsiból, lilahagymából, kukoricából.
Végül a tésztalap 2-2 sarkát összefogva kis csónakokat alakítunk.
Tepsibe helyezzük őket egymástól távolabbra, megkenjük a tojássárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
A tepsiben is kb 30-45 percet pihentetjük.
Előmelegítjük a sütőt.
200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

Tálalás

Nekem 4 kisebb tepsivel lett.

Tárolás

Hűvös helyen tárolandó.

Alternatív elkészítés

Bármilyen felvágottal, sonkával, tarjával elkészíthető.
Virslis-párizsis csónak Virslis-párizsis csónak

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
35 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!