Fűszervajas kiflik
Hozzávalók
Tészta:
Fűszervaj:
Elkészítés
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 'C
Elkészítés
A langyos tejben elkeverjük a mézet, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lenmagot forrásban lévő (0,5 dl) vízzel felöntjük, 6-7 percig hagyjuk állni. (olyan leve lesz, mint a tojásfehérje) A liszthez adjuk a hozzávalókat, kivéve az olajat. Ezt akkor gyúrjuk a tésztához, mikor már egy kicsit kidagasztottuk. Rugalmas pogácsa tésztát gyúrunk belőle, kétfelé osztjuk a tésztát, majd 1,5-2 órát pihentetjük.
Az egyik tésztánkat téglalap alakúra nyújtjuk, a fűszervajat vékonyan rákenjük, (2. fotó) majd a másik tésztalapot is kinyújtjuk ekkorára, a vajas tésztára terítjük, jól rátapogatjuk. (kicsit nyújthatunk még rajta mindkét irányban, ne legyen vastag) 4x4 -es kockákra vágjuk a tésztát, majd ezeket átlósan kettévágva háromszögeket vágunk belőle. A szélesebb végétől a keskeny felé feltekerjük őket.
Tepsire pakoljuk a kifliket, 1 órát kelesztjük meleg helyen, majd 160 fokon 25 percig sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Fűszervajas kiflik
Hozzávalók
Tészta:
Fűszervaj:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sütőt előmelegítjük 160 'C
Elkészítés
A langyos tejben elkeverjük a mézet, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lenmagot forrásban lévő (0,5 dl) vízzel felöntjük, 6-7 percig hagyjuk állni. (olyan leve lesz, mint a tojásfehérje) A liszthez adjuk a hozzávalókat, kivéve az olajat. Ezt akkor gyúrjuk a tésztához, mikor már egy kicsit kidagasztottuk. Rugalmas pogácsa tésztát gyúrunk belőle, kétfelé osztjuk a tésztát, majd 1,5-2 órát pihentetjük.
Az egyik tésztánkat téglalap alakúra nyújtjuk, a fűszervajat vékonyan rákenjük, (2. fotó) majd a másik tésztalapot is kinyújtjuk ekkorára, a vajas tésztára terítjük, jól rátapogatjuk. (kicsit nyújthatunk még rajta mindkét irányban, ne legyen vastag) 4x4 -es kockákra vágjuk a tésztát, majd ezeket átlósan kettévágva háromszögeket vágunk belőle. A szélesebb végétől a keskeny felé feltekerjük őket.
Tepsire pakoljuk a kifliket, 1 órát kelesztjük meleg helyen, majd 160 fokon 25 percig sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?