Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fűszervajas kiflik

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Fűszervajas kiflik
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

Tészta

  • 50 dkg liszt (tönköly)
  • 2 dl joghurt
  • 2 dl tej vagy szójatej
  • 0,5 dl olívaolaj
  • 1 ek. só
  • 2,5 dkg élesztő
  • 1 kk. méz
  • 1 ek. lenmag
  • 0,5 dl forróvíz

Fűszervaj

  • 20 dkg vaj vagy margarin
  • 1 kk. kurkuma
  • 1 gerezd (reszelt) fokhagyma
  • 1 ek. (finomra vágott) snidling vagy medvehagyma
  • 0,5 citrom reszelt héja
  • 1 csipet só
  • 1 csipet bors
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Előkészítés

2 nagyobb tepsit sütőpapírral kibélelünk.
A sütőt előmelegítjük 160 'C

A lágy vajhoz hozzákeverjük a fűszereket, jól összedolgozzuk, nyugodtan kóstolgassuk a sózás miatt. Lehet több fokhagymát is használni.
A langyos tejben elkeverjük a mézet, és felfuttatjuk benne az élesztőt. A lenmagot forrásban lévő (0,5 dl) vízzel felöntjük, 6-7 percig hagyjuk állni. (olyan leve lesz, mint a tojásfehérje) A liszthez adjuk a hozzávalókat, kivéve az olajat. Ezt akkor gyúrjuk a tésztához, mikor már egy kicsit kidagasztottuk. Rugalmas pogácsa tésztát gyúrunk belőle, kétfelé osztjuk a tésztát, majd 1,5-2 órát pihentetjük.
Az egyik tésztánkat téglalap alakúra nyújtjuk, a fűszervajat vékonyan rákenjük, (2. fotó) majd a másik tésztalapot is kinyújtjuk ekkorára, a vajas tésztára terítjük, jól rátapogatjuk. (kicsit nyújthatunk még rajta mindkét irányban, ne legyen vastag) 4x4 -es kockákra vágjuk a tésztát, majd ezeket átlósan kettévágva háromszögeket vágunk belőle. A szélesebb végétől a keskeny felé feltekerjük őket.
Tepsire pakoljuk a kifliket, 1 órát kelesztjük meleg helyen, majd 160 fokon 25 percig sütjük.

Tálalás

32 db

Javaslatok, alternatív elkészítés

A fűszerezést lehet variálni, friss petrezselyem-kömény-fűszerpaprika, bazsalikom- aszalt paradicsom-olajbogyó.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!