Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Vajdasági sós sütemény

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

80 dkg liszt
2 dl olaj
1 ek. cukor
50 g élesztő
0,5 l tej (kb.)
1 tk. só

Töltelék:

25 dkg margarin
3 db tojássárgája
1 ek. só
reszelt sajt
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Kimérem a hozzávalókat. Langyos tejben, 1 ek. cukorral felfuttatom az élesztőt.
A töltelékhez jól eldolgozom egy kisebb tálban a 3 tojássárgáját, a margarint, a sót.

Elkészítés

A lisztet az olajjal elkeverem, majd a felfuttatott élesztőt hozzáöntöm. Beleteszem a sót, és fokozatosan a tejet hozzáadagolom. Dagasztom, de nem kelesztem. Ha szép simára eldolgoztam, négy kis cipóra osztom.
Az egyik cipót jó vékonyra kisodrom. Megkenem a töltelékkel. A reszelt sajtot rászórom, majd feltekerem.
Ezt követően a tenyeremmel téglalap alakúra, laposra nyomkodom. Megkenem a tetejét tojással, amibe pirospaprikát is teszek.
Háromszögekre vágom.
A tepsibe kellő távolságot kell tartani köztük, mert szépen megkelnek!
Jó étvágyat kívánok!

Tálalás

Nagyon finom önmagában is, de ajánlom gulyások mellé is.

Alternatív elkészítés

A sütés először kis hőfokon történjen, ha már szépen dagadnak a sütik, akkor emelhetünk a fokozaton. Szép pirosra, ropogósra kell sütni. A 0,5 liter tejjel óvatosan bánj, mert nem mindig kell bele ennyi.
A tetejére mehet szezámmag, kömény ízlés szerint. A töltelék lehet sajtkrém, házi kolbász...stb.
Vajdasági sós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!