Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Házi ropi

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Házi ropi

Tészta
30 dkg finomliszt
15 dkg Rama
pici cukor
2 kávéskanál só
1 tömlős natúr tejszínes krémsajt (camping, medve, stb)
2 evőkanál tejföl
1 tojássárgája

Teteje:

1 tojásfehérje
10 dkg szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Első lépésként összeállítom a tésztát. A lisztet összekeverjük cukorral és a sóval, hozzáadjuk a hideg, felkockázott vajat, és ujjainkkal gyorsan összemorzsoljuk az egészet. Ezután hozzágyúrjuk a krémsajtot, a tejfölt és a tojássárgáját (a fehérjét pedig félreteszem későbbre).
A tésztát bucivá formázom,(ha ragadós a tészta, akkor lehet még lisztezni, hogy jól nyújtható tésztát kapjunk) ráteszem a belisztezett gyúródeszkára és a nyújtófával kinyújtom. Megkenem a tetejét vékonyan az enyhén felvert tojásfehérjével, végül egyenletesen rászórom a szezámmagot. Ahhoz, hogy a magocskák sütés után is a ropin maradjanak, a tenyeremmel bele is nyomkodom őket a tésztába.
A megszórt tésztát kb. 2 centi vastagon felcsíkozom, majd a csíkokat megcsavarom. Ezután a spirálos ropikat a tepsire helyezem, és már mehetnek is a sütőbe, amelyet sütőpapírral bélelem ki.
Házi ropi Házi ropi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 20-40 perc között
22 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
6 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!