Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Töltött sós rudacskák

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 60 darabhoz

Tésztához

  • 50 g szárított paradicsom olajban
  • 4 evőkanál olaj (a szárított paradicsomból vagy olívaolaj)
  • 375 g búzaliszt
  • 1 tasak Dr. Oetker Expressz Élesztő
  • 1 púpozott teáskanál só
  • 200 ml víz

Töltelékhez

  • 50 g fekete olajbogyó (magozott)
  • 200 g reszelt sajt (trappista)
  • 100 g tejföl
  • kevés bors

Elkészítés

Előkészítés

Az olajbogyót apróra szeleteljük. A szárított paradicsomot hagyjuk lecsöpögni, közben az olajat felfogjuk, majd a paradicsomot apróra vágjuk. A tepsit sütőpapírral béleljük. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A töltelékhez a reszelt sajtot egy keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a tejfölt és az apróra vágott olajbogyót. Összekeverjük és borssal ízesítjük.

A tésztához lisztet az expressz élesztővel elkeverjük, és egy keverőedénybe szitáljuk. A paradicsom kivételével hozzáadjuk a többi hozzávalót és az egészet konyhai robotgéppel (dagasztó spirállal) sima masszává dagasztjuk. Majd a paradicsomdarabokat is hozzákeverjük. A tésztát enyhén lisztezett munkafelületen átgyúrjuk. A tésztát félbevágjuk és mindkét tésztafelet egy 40 x 30 cm-es lappá nyújtjuk. A tölteléket az egyik tésztalapra kenjük, majd nyújtófa segítségével a másik tésztalapot is ráhajtjuk. A tészta széleit enyhén összenyomjuk. Egy tésztaszaggató vagy kés segítségével tetszés szerinti nagyságú rudacskákat vágunk, majd az előkészített tepsibe helyezzük. A tepsit a sütő középső részébe toljuk, és a rudacskákat megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 200 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 180 °C (előmelegítve)
Gáz: 4-5. fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 10-15 perc

A megsült rudacskákat sütőpapírral együtt, sütőrácson hagyjuk hűlni, de még melegen tálaljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Reszelt sajt helyett apró darabokra vágott feta sajttal is elkészíthetjük.

Vélemények

SzilvaSmiss

SzilvaSmiss
2012.09.10. | 21:47

Fantasztikus finom recept! Házibuli alkalmából sütöttem, kicsit későre lett ugyan kész, de aki meg tudta kóstolni, annak nagyon ízlett! Igazi mediterrán ínyencség. Nekem nem sikerült rudacska formát készíteni, inkább töltött téglalapocskák lettek.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!