Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrós, sajtos, sós sütemény

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrós, sajtos, sós sütemény

250 g liszt (fele rétesliszt)
250 g Rama
250 g túró
250 g reszelt sajt (trappista )
1 tojás
1 mokkáskanál cukor
ízlés szerint só
tejföl
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

A hozzávalókat kimérjük.
A kétfajta lisztet átszitáljuk egy tálba.
A túrót villával áttörjük.
A sajtot finom-lyukú reszelőn lereszeljük.
A tojást megmossuk, szétválasztjuk a sárgáját és a fehérjét.

Elkészítés

A hideg margarint nagy lyukú reszelőn belereszeljük az átszitált lisztbe, hozzáadjuk az élesztőt, cukrot, sót, az áttört túrót, a sajt negyedrészét, a tojás sárgáját és két evőkanál tejfölt. A robotgép dagasztókarjával jól összedolgozzuk a tésztát (természetesen kézzel is lehet). Ha nem elég lágy, adhatunk hozzá még tejfölt. Lisztezett gyúrólapon letakarva félórát kelni hagyjuk.
Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és megszórjuk a sajt negyedével. Ezután összehajtogatjuk. Két oldalról behajtjuk a szélét a közepéig, majd hosszában is ugyanígy összehajtjuk. Újra kinyújtjuk és megismételjük a sajtszórást és a hajtogatást.
Félóra pihentetés után megint ujjnyira nyújtjuk, megkenjük a tetejét a tojás fehérjével, meghintjük a maradék sajttal. Szórhatunk rá kristályos tengeri sót, borsot vagy köménymagot is. Tetszőleges alakra vágjuk és előmelegített sütőben 180 fokon, aranybarnára sütjük.

Tálalás

Melegen hideg tejjel, hidegen sörrel kínálhatjuk.
De aki megszereti bármikor eheti
2x2 cm-es kockákra vágva kb. 60 darabot süthetünk belőle.
Túrós, sajtos, sós sütemény

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
5 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
13 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
9 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!