Túrós, sajtos, sós sütemény
Hozzávalók
Túrós, sajtos, sós sütemény
Elkészítés
Előkészítés
A kétfajta lisztet átszitáljuk egy tálba.
A túrót villával áttörjük.
A sajtot finom-lyukú reszelőn lereszeljük.
A tojást megmossuk, szétválasztjuk a sárgáját és a fehérjét.
Elkészítés
Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és megszórjuk a sajt negyedével. Ezután összehajtogatjuk. Két oldalról behajtjuk a szélét a közepéig, majd hosszában is ugyanígy összehajtjuk. Újra kinyújtjuk és megismételjük a sajtszórást és a hajtogatást.
Félóra pihentetés után megint ujjnyira nyújtjuk, megkenjük a tetejét a tojás fehérjével, meghintjük a maradék sajttal. Szórhatunk rá kristályos tengeri sót, borsot vagy köménymagot is. Tetszőleges alakra vágjuk és előmelegített sütőben 180 fokon, aranybarnára sütjük.
Tálalás
De aki megszereti bármikor eheti
2x2 cm-es kockákra vágva kb. 60 darabot süthetünk belőle.
Túrós, sajtos, sós sütemény
Hozzávalók
Túrós, sajtos, sós sütemény
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A kétfajta lisztet átszitáljuk egy tálba.
A túrót villával áttörjük.
A sajtot finom-lyukú reszelőn lereszeljük.
A tojást megmossuk, szétválasztjuk a sárgáját és a fehérjét.
Elkészítés
Ujjnyi vastagságúra nyújtjuk és megszórjuk a sajt negyedével. Ezután összehajtogatjuk. Két oldalról behajtjuk a szélét a közepéig, majd hosszában is ugyanígy összehajtjuk. Újra kinyújtjuk és megismételjük a sajtszórást és a hajtogatást.
Félóra pihentetés után megint ujjnyira nyújtjuk, megkenjük a tetejét a tojás fehérjével, meghintjük a maradék sajttal. Szórhatunk rá kristályos tengeri sót, borsot vagy köménymagot is. Tetszőleges alakra vágjuk és előmelegített sütőben 180 fokon, aranybarnára sütjük.
Tálalás
De aki megszereti bármikor eheti
2x2 cm-es kockákra vágva kb. 60 darabot süthetünk belőle.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?