Sajtos keksz
Hozzávalók
Tésztá:
Krém:
Elkészítés
Elkészítés
Addig kikeverjük a margarint a sóval, majd belekeverjük a lereszelt sajtot. Ízesíthetjük, színezhetjük kedvelt fűszereinkkel. Pirospaprikával, borssal, szerecsendióval. Felváltva, vagy kombinálva. Ízlés szerint szabadon. :)
A pihent tésztát téglalappá nyújtjuk és egyenletesen rákenjük a krémet úgy, hogy egyik hosszabb oldalán kb. két centi sávot szabadon hagyunk, amit megkenünk enyhén vízzel, hogy hozzáragadjon a hengerünkhöz. Majd föltekerjük. És kifagyasztjuk a jobb szeletelhetőség érdekében.
A jól lehűtött rudat éles késsel kb. 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk, majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon szép pirosra sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Kiegészíthető magokkal is. Én pl. feltekerés előtt a felére szezámmagot szórtam.
Sajtos keksz
Hozzávalók
Krém:
Ezekben a gyűjteményekben található:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Addig kikeverjük a margarint a sóval, majd belekeverjük a lereszelt sajtot. Ízesíthetjük, színezhetjük kedvelt fűszereinkkel. Pirospaprikával, borssal, szerecsendióval. Felváltva, vagy kombinálva. Ízlés szerint szabadon. :)
A pihent tésztát téglalappá nyújtjuk és egyenletesen rákenjük a krémet úgy, hogy egyik hosszabb oldalán kb. két centi sávot szabadon hagyunk, amit megkenünk enyhén vízzel, hogy hozzáragadjon a hengerünkhöz. Majd föltekerjük. És kifagyasztjuk a jobb szeletelhetőség érdekében.
A jól lehűtött rudat éles késsel kb. 2-3 mm vékony szeletekre vágjuk, majd előmelegített sütőben kb. 200 fokon szép pirosra sütjük.
Tálalás
Alternatív elkészítés
Kiegészíthető magokkal is. Én pl. feltekerés előtt a felére szezámmagot szórtam.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?