Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Füstölt sajtos kiflik

veressandrea receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3052-veressandrea
Füstölt sajtos kiflik
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Egyéb kelt tészták , Sajtos sütemények

Hozzávalók

Tészta

  • 30 dkg rétesliszt
  • 40 dkg finomliszt
  • 5 dkg élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 tk. cukor
  • 1 doboz kefir (175g)
  • 1 ek. só
  • 1 dl étolaj
  • 2 db tojássárgája

Töltelék

  • 25 dkg margarin
  • 25 dkg füstölt sajt

Kenéshez

  • 1 db tojás
  • 0,5 dl tej
veressandrea veressandrea receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral.
Egy tálba öntjük a kétféle lisztet, a felfutott élesztőt, a sót, a kefírt, az olajat, a tojások sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A margarint egy tálkában habosra keverjük.
A füstölt sajtot lereszeljük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 9 egyenlő részre vágjuk.
Mindegyik darabból golyót formázunk.
3 darabot kör alakúra, olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre csak tudjuk, kb. 2-3 mm.
Egy tésztalapot megkenünk a margarin 1/6 részével. (Használjuk egy kanál domború oldalát) Rászórjuk a sajt 1/6-át.
Egy másik lapot megkenünk margarinnal, majd rárakjuk a sajttal szórt tetejére.
Ezt is megszórjuk sajttal.
Rátesszük a harmadik lapot.
A nyújtófával kissé tömörítjük és nyújtjuk.
Egy éles késsel 8 cikkre vágjuk.
A cikkeket a szélesebb vége felől feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Megismételjük a maradék tésztával: 3 körré nyújtás, lap kenése, sajttal szórás, másik lap kenése, rá a sajtos lapra, azt is sajttal szórni, rá a harmadik lap, nyújtás, vágás, feltekerés.
A kifliket megkenjük egy felvert tojással.
Fél órát még kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.

Tálalás

24 db kifli lesz belőle.

Tárolás

Légmentesen elzárva sokáig eláll.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!