Füstölt sajtos kiflik
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés
Elkészítés
Egy tálba öntjük a kétféle lisztet, a felfutott élesztőt, a sót, a kefírt, az olajat, a tojások sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A margarint egy tálkában habosra keverjük.
A füstölt sajtot lereszeljük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 9 egyenlő részre vágjuk.
Mindegyik darabból golyót formázunk.
3 darabot kör alakúra, olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre csak tudjuk, kb. 2-3 mm.
Egy tésztalapot megkenünk a margarin 1/6 részével. (Használjuk egy kanál domború oldalát) Rászórjuk a sajt 1/6-át.
Egy másik lapot megkenünk margarinnal, majd rárakjuk a sajttal szórt tetejére.
Ezt is megszórjuk sajttal.
Rátesszük a harmadik lapot.
A nyújtófával kissé tömörítjük és nyújtjuk.
Egy éles késsel 8 cikkre vágjuk.
A cikkeket a szélesebb vége felől feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Megismételjük a maradék tésztával: 3 körré nyújtás, lap kenése, sajttal szórás, másik lap kenése, rá a sajtos lapra, azt is sajttal szórni, rá a harmadik lap, nyújtás, vágás, feltekerés.
A kifliket megkenjük egy felvert tojással.
Fél órát még kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
Tálalás
Tárolás
Füstölt sajtos kiflik
Hozzávalók
Tészta:
Töltelék:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Egy tálba öntjük a kétféle lisztet, a felfutott élesztőt, a sót, a kefírt, az olajat, a tojások sárgáját.
Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A margarint egy tálkában habosra keverjük.
A füstölt sajtot lereszeljük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk, és 9 egyenlő részre vágjuk.
Mindegyik darabból golyót formázunk.
3 darabot kör alakúra, olyan vékonyra nyújtjuk, amilyenre csak tudjuk, kb. 2-3 mm.
Egy tésztalapot megkenünk a margarin 1/6 részével. (Használjuk egy kanál domború oldalát) Rászórjuk a sajt 1/6-át.
Egy másik lapot megkenünk margarinnal, majd rárakjuk a sajttal szórt tetejére.
Ezt is megszórjuk sajttal.
Rátesszük a harmadik lapot.
A nyújtófával kissé tömörítjük és nyújtjuk.
Egy éles késsel 8 cikkre vágjuk.
A cikkeket a szélesebb vége felől feltekerjük.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk.
Megismételjük a maradék tésztával: 3 körré nyújtás, lap kenése, sajttal szórás, másik lap kenése, rá a sajtos lapra, azt is sajttal szórni, rá a harmadik lap, nyújtás, vágás, feltekerés.
A kifliket megkenjük egy felvert tojással.
Fél órát még kelesztjük.
Előmelegített sütőben 180 fokon 20 perc alatt megsütjük.
A sütőből kivéve lekenjük tejjel, konyharuhával letakarva hagyjuk 10 percet átgőzölni.
Tálalás
Tárolás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?