Brokkolis-sonkás rácsos kelt
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés
Előkészítés
A sonkát felkockázzuk.
A konzerv kukoricát átmossuk, lecsöpögtetjük.
A fokhagymákat megtisztítjuk.
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tejfölt egy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát, beleöntjük a kukoricát és összeforgatjuk.
Legvégül óvatosan belekeverjük a brokkolit. (Én kézzel csináltam, kevésbé tört a brokkoli.)
A sajtot lereszeljük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Négy sávra vágjuk, majd a 2 tésztacsíkot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Egyenletesen elosztjuk rajta a brokkolis tölteléket, a szélét kicsit hagyjuk szabadon.
Szórjuk rá a sonkát, végül a sajtot.
A maradék két tésztacsíkon toljuk át a tésztarácsozó hengert és kenjük le a tojás sárgájával.
Fektessük a töltelékre, közben húzogassuk kicsit szét.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és 25 perc alatt hőlégkeveréssel süssük barnára.
Ha kicsit hűl, könnyebben és szebben szeletelhető.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Brokkolis-sonkás rácsos kelt
Hozzávalók
Tésztához:
Töltelékhez:
Kenéshez:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A sonkát felkockázzuk.
A konzerv kukoricát átmossuk, lecsöpögtetjük.
A fokhagymákat megtisztítjuk.
Elkészítés
A lisztet egy tálba szitáljuk, beleöntjük a felfutott élesztőt, a szobahőmérsékletű margarint, a sót és alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen, konyharuhával letakarva kb. 1 óra alatt a duplájára kelesztjük.
A tejfölt egy tálba öntjük, sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát, beleöntjük a kukoricát és összeforgatjuk.
Legvégül óvatosan belekeverjük a brokkolit. (Én kézzel csináltam, kevésbé tört a brokkoli.)
A sajtot lereszeljük.
A megkelt tésztát lisztezett felületre borítjuk és vékonyra, téglalap alakúra elnyújtjuk.
Négy sávra vágjuk, majd a 2 tésztacsíkot sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük.
Egyenletesen elosztjuk rajta a brokkolis tölteléket, a szélét kicsit hagyjuk szabadon.
Szórjuk rá a sonkát, végül a sajtot.
A maradék két tésztacsíkon toljuk át a tésztarácsozó hengert és kenjük le a tojás sárgájával.
Fektessük a töltelékre, közben húzogassuk kicsit szét.
Melegítsük elő a sütőt 180 fokra és 25 perc alatt hőlégkeveréssel süssük barnára.
Ha kicsit hűl, könnyebben és szebben szeletelhető.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?