Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Füstölt sajtos kiflik

MARCSULA receptje https://www.sutnijo.hu/profil/9097-marcsula
Füstölt sajtos kiflik
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Egyéb kelt tészták , Sajtos sütemények

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 3,5 dkg élesztő
  • 1 tojás
  • 100 ml kefir
  • 75 ml olaj
  • 75 ml tej
  • 1 evőkanál só
  • 1 teáskanál cukor

Töltelék

  • 150 g habosra kikevert vaj
  • 1 evőkanál só
  • 200 g reszelt füstölt sajt (ez lehet nem füstölt is)

Kenéshez

  • 1 tojás
  • 3 evőkanál tejföl
  • Szezámmag
  • reszelt sajt
MARCSULA MARCSULA receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az élesztőt felfuttatjuk és a liszttel, 1 tojással, olajjal, kefirrel, közepes keménységű kelt tésztát készítünk, majd 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Ha megkelt 6 cipóra osztjuk.
Töltelék: a vajat habosra keverjük a sóval és hozzáadjuk a reszelt sajtot.
A cipókat egyenként lapos tányér nagyságúra kinyújtjuk. Egy lapot megkenünk a krémmel és ráhelyezünk egy másik lapot megnyomkodjuk és cikkekre vágjuk és felsodorjuk, mint egy kiflit.
Sütőpapírral bélelt tepsibe rakosgatjuk köztük helyet hagyva, mert még kelnek, majd a tejfölös tojással megkenjük megszórjuk szezámmaggal és sajttal.
Előmelegített sütőben 170 fokon légkeveréssel 20 perc alatt megsütjük szép pirosra.

Tálalás

Igazán vendégváró borkorcsolya!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!