Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fetás párnácskák

Nikol receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1967-nikol
Fetás párnácskák
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Sajtos sütemények

Hozzávalók

tészta

  • 24 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 1 kk. só
  • 1 kk. kakukkfű (szárított)
  • 8 cl hideg víz

töltelék

  • 10 dkg feta sajt (krémfehér sajt)
  • 3 dkg aszalt paradicsom
  • 2 dkg olívabogyó
  • 3 ek. olíva olaj
  • 6 levél friss bazsalikom
  • 1 csipet bors
Nikol Nikol receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sóval elkeverjük, a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel majd a hideg vízzel fényes ruganyos tésztává gyúrjuk (kb. 5 perc) Fél órát pihentetjük, majd kettéosztjuk a tésztát és mindkettőt külön-külön 2 mm vékonyra kinyújtjuk. 8-10 cm átmérőjű kör alakú szaggatóval kb. 20 -22 db tésztakorongot készítünk, a közepükre tesszük a tölteléket és félbehajtjuk a széleket, jól összenyomjuk. Kiolajozott tepsire tesszük a megtöltött tésztát és a tetejét megolajozzuk vagy megkenhetjük tojással is.
A töltelékhez az aszalt paradicsomot apró kockára vágjuk a feta sajtot szintén és egy tálban összekeverjük az olajjal apróra vágott bazsalikommal, olajbogyóval és a borssal. (Lehet használni szárított bazsalikomot is.)

Tálalás

22 db

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!