Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fetás párnácskák

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

tészta:

24 dkg liszt
10 dkg vaj
1 kk. só
1 kk. kakukkfű (szárított)
8 cl hideg víz

töltelék:

10 dkg feta sajt (krémfehér sajt)
3 dkg aszalt paradicsom
2 dkg olívabogyó
3 ek. olíva olaj
6 levél friss bazsalikom
1 csipet bors
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához a lisztet a sóval elkeverjük, a hideg vajat elmorzsoljuk a liszttel majd a hideg vízzel fényes ruganyos tésztává gyúrjuk (kb. 5 perc) Fél órát pihentetjük, majd kettéosztjuk a tésztát és mindkettőt külön-külön 2 mm vékonyra kinyújtjuk. 8-10 cm átmérőjű kör alakú szaggatóval kb. 20 -22 db tésztakorongot készítünk, a közepükre tesszük a tölteléket és félbehajtjuk a széleket, jól összenyomjuk. Kiolajozott tepsire tesszük a megtöltött tésztát és a tetejét megolajozzuk vagy megkenhetjük tojással is.
A töltelékhez az aszalt paradicsomot apró kockára vágjuk a feta sajtot szintén és egy tálban összekeverjük az olajjal apróra vágott bazsalikommal, olajbogyóval és a borssal. (Lehet használni szárított bazsalikomot is.)

Tálalás

22 db
Fetás párnácskák Fetás párnácskák Fetás párnácskák

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!