Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Fokhagymás-bazsalikomos grissini

FogdMargó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5693-fogdmargo
Fokhagymás-bazsalikomos grissini
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sós tészták , Kelt tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Egyéb kelt tészták

Hozzávalók

  • 30 dkg tönkölybúza fehérliszt
  • 20 dkg durumliszt
  • 2 dl langyos víz
  • 4 evőkanál olíva olaj
  • 2 dkg tengeri só
  • 1 csipet cukor
  • 2 dkg élesztő
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1 marék friss bazsalikomlevél (nagy)
FogdMargó FogdMargó receptje

Elkészítés

Előkészítés

Az alaposan megmosott, leszárított bazsalikomot apróra vágjuk.
A fokhagymákat lereszeljük.
Az élesztőt a csipet cukorral 1 dl langyos vízzel felfutjuk.

A felmelegített olajban pár másodpercre megfuttatjuk a lereszelt fokhagymát és hagyjuk hűlni.
A kimért liszteket a sóval, a kihűlt fokhagymás olajjal a felfuttatott élesztővel és az apróra vágott bazsalikommal, valamint a többi langyos vízzel tésztát készítünk. Pár percig dagasztjuk majd letakarva kb. 1 órát kelesztjük. A duplájára kelt tésztát átgyúrjuk, majd kb. 30 x 25 cm téglalappá nyújtjuk. Majd 1 cm széles csíkokat vágunk, amit kb. 10-12 cm darabokra vágunk. Egyesével megsodorjuk úgy, hogy kb. 20-25 cm hosszúak legyenek sütőpapírral bélelt tepsibe rakva, kevés rést hagyva közöttük, mert kicsit kelni fognak. Előmelegített sütőben 180 c fokon kb. 15 perc alatt elkészül. Kívül ropogós belül puha marad, mikor egy kis színt kap.

Tálalás

11/2 tepsivel lett.

Tárolás

Szobahőmérsékleten.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Nagyon finim gyorsan elfogyott.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!