Fokhagymás-bazsalikomos grissini
Hozzávalók
Fokhagymás-bazsalikomos grissini
Elkészítés
Előkészítés
A fokhagymákat lereszeljük.
Az élesztőt a csipet cukorral 1 dl langyos vízzel felfutjuk.
Elkészítés
A kimért liszteket a sóval, a kihűlt fokhagymás olajjal a felfuttatott élesztővel és az apróra vágott bazsalikommal, valamint a többi langyos vízzel tésztát készítünk. Pár percig dagasztjuk majd letakarva kb. 1 órát kelesztjük. A duplájára kelt tésztát átgyúrjuk, majd kb. 30 x 25 cm téglalappá nyújtjuk. Majd 1 cm széles csíkokat vágunk, amit kb. 10-12 cm darabokra vágunk. Egyesével megsodorjuk úgy, hogy kb. 20-25 cm hosszúak legyenek sütőpapírral bélelt tepsibe rakva, kevés rést hagyva közöttük, mert kicsit kelni fognak. Előmelegített sütőben 180 c fokon kb. 15 perc alatt elkészül. Kívül ropogós belül puha marad, mikor egy kis színt kap.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Fokhagymás-bazsalikomos grissini
Hozzávalók
Fokhagymás-bazsalikomos grissini
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
A fokhagymákat lereszeljük.
Az élesztőt a csipet cukorral 1 dl langyos vízzel felfutjuk.
Elkészítés
A kimért liszteket a sóval, a kihűlt fokhagymás olajjal a felfuttatott élesztővel és az apróra vágott bazsalikommal, valamint a többi langyos vízzel tésztát készítünk. Pár percig dagasztjuk majd letakarva kb. 1 órát kelesztjük. A duplájára kelt tésztát átgyúrjuk, majd kb. 30 x 25 cm téglalappá nyújtjuk. Majd 1 cm széles csíkokat vágunk, amit kb. 10-12 cm darabokra vágunk. Egyesével megsodorjuk úgy, hogy kb. 20-25 cm hosszúak legyenek sütőpapírral bélelt tepsibe rakva, kevés rést hagyva közöttük, mert kicsit kelni fognak. Előmelegített sütőben 180 c fokon kb. 15 perc alatt elkészül. Kívül ropogós belül puha marad, mikor egy kis színt kap.
Tálalás
Tárolás
Alternatív elkészítés
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?