Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Fokhagymás-bazsalikomos grissini

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Fokhagymás-bazsalikomos grissini

30 dkg tönkölybúza fehérliszt
20 dkg durumliszt
2 dl langyos víz
4 evőkanál olíva olaj
2 dkg tengeri só
1 csipet cukor
2 dkg élesztő
4 gerezd fokhagyma
1 marék friss bazsalikomlevél (nagy)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az alaposan megmosott, leszárított bazsalikomot apróra vágjuk.
A fokhagymákat lereszeljük.
Az élesztőt a csipet cukorral 1 dl langyos vízzel felfutjuk.

Elkészítés

A felmelegített olajban pár másodpercre megfuttatjuk a lereszelt fokhagymát és hagyjuk hűlni.
A kimért liszteket a sóval, a kihűlt fokhagymás olajjal a felfuttatott élesztővel és az apróra vágott bazsalikommal, valamint a többi langyos vízzel tésztát készítünk. Pár percig dagasztjuk majd letakarva kb. 1 órát kelesztjük. A duplájára kelt tésztát átgyúrjuk, majd kb. 30 x 25 cm téglalappá nyújtjuk. Majd 1 cm széles csíkokat vágunk, amit kb. 10-12 cm darabokra vágunk. Egyesével megsodorjuk úgy, hogy kb. 20-25 cm hosszúak legyenek sütőpapírral bélelt tepsibe rakva, kevés rést hagyva közöttük, mert kicsit kelni fognak. Előmelegített sütőben 180 c fokon kb. 15 perc alatt elkészül. Kívül ropogós belül puha marad, mikor egy kis színt kap.

Tálalás

11/2 tepsivel lett.

Tárolás

Szobahőmérsékleten.

Alternatív elkészítés

Nagyon finim gyorsan elfogyott.
Fokhagymás-bazsalikomos grissini Fokhagymás-bazsalikomos grissini Fokhagymás-bazsalikomos grissini

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
32 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
16 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 0-20 perc között
37 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!