Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Sajtos, szezámmagos és köményes perecek

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Sajtos, szezámmagos és köményes perecek

50 dkg liszt
25 dkg margarin
25 dkg túró
2,5 dkg friss élesztő
késhegynyi szódabikarbóna
fél dl tej
csapott teáskanál cukor
2 teáskanál só
sajt
magvak
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A lisztet elmorzsoljuk a margarinnal, hozzáadjuk a sót, a bikarbónát, a felfuttatott élesztőt és a túrót. Összeállítjuk a tésztát. Ha szükséges kevés tejjel még alakítható a tészta állaga.
Két részben kinyújtjuk kb. fél cm vastagságúra és pereckiszúróval sorra kiszaggatjuk. Szilikonos sütőpapírral bélelt tepsibe rakjuk, benne fél órát még pihentetjük, tojással egyenként megkenjük és ízlés szerinti magvakkal (szezám, kömény) és sajttal megszórjuk. 200 fokos sütőben aranyló barnásra sütjük.
Sajtos, szezámmagos és köményes perecek

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!