Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Perec

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Tészta:

30 dkg liszt
15 dkg vaj
2 dkg élesztő
0,5 dl tej
1 kávéskanál cukor
1 tojás
1 teáskanál só
1 dl tejföl
kömény
tojássárgája

Tetetjére:

10 dkg sajt
Szezámmag
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

A tepsit sütőpapírral béleljük.Előmelegítjük a sütőt 180 fokra.

A tejben a cukorral, 1 kanál liszttel felfuttattam az élesztőt. A vajat elmorzsoltam a sóval elkevert és átszitált liszttel. A massza közepébe mélyedést készítettem, belekevertem a felfuttatott élesztőt, a tojást és a tejfölt. Összedolgoztam és fóliába csomagolva hűtőszekrényben egy óra hosszat pihentettem.

Ezután enyhén belisztezett gyúrótáblán a tésztát, 6-7 mm vastagra kinyújtottam és a kinyomóval elkészítettem a pereceket, melyeket sütőpapírral bélelt tepsikre raktam. A pereceket megkentem tojássárgájával, megszórtam a reszelt sajttal és a szezámmaggal.Légkeverésen, két szinten 180°C-fokos sütőben 15-20 perc alatt szép pirosra sütöttem.

Személyes megjegyzés

Nagyon finom.
Perec

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
42 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
14 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!