Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Csirkemájas párnácskák

becca28 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2874-becca28
Csirkemájas párnácskák
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Sós tészták , Leveles tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Egyéb leveles tészták

Hozzávalók

  • 60-80 dkg leveles tészta

Töltelék

  • 1 fej hagyma
  • kevés olaj
  • 0,5 kg csirkemáj
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • fokhagyma
  • bors
  • majoránna
  • pirospaprika
  • mustár
  • szezámmag
  • 1 tojás
becca28 becca28 receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az apróra vágott hagymát olajon megdinszteljük, rátesszük a lehártyázott, felszeletelt csirkemájat, fehéredésig lesütjük (wokban érdemes csinálni, ott nem ragad le, és kevés olívaolajat használni hozzá). Hozzáadjuk az apróra vágott paprikát, paradicsomot, megszórjuk csemege fűszerpaprikával, majd egy nagyon pici vízzel pároljuk. Ha már megfőtt a máj (nem kell neki sok idő), akkor sózzuk, borsozzuk, fokhagymanyomón átnyomjuk a fokhagymát, beletesszük azt is, majoránnát, végül egy kevés mustárral sűrítjük.
A tésztát késfok vékonyra nyújtjuk (1-2 mm), négyzetekre vágjunk (kb. 6x5 db-ot), elosztjuk rajta a tölteléket. 1 tojásfehérjét kikavarunk kisvillával egy tálkában, és ecsettel megkenjük a lapok széleit, hogy összeragasszuk (ne nyíljon szét sütés közben), összehajtjuk a lapokat (villával még lenyomkodhatjuk a szélét körben). A tetejét lekenjük a tojás sárgájával, majd megszórjuk szezámmaggal, és előmelegített, forró (220 fok) sütőben sütjük!

Javaslatok, alternatív elkészítés

Fincsi! Kiváló sörkorcsolyának is!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!