Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Magyaros törpemuffin

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Magyaros törpemuffin
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sós tészták
Másodlagos kategória: Sós aprósütemények , Sajtos sütemények

Hozzávalók

kb. 24 darabhoz

Tésztához

  • 1 közepes méretű tojás
  • 100 ml étkezési olaj
  • 250 ml író
  • Fél teáskanál só
  • Kevés bors
  • Paprika
  • 1 evőkanál vegyes fűszernövény
  • 250 g búzaliszt
  • 2,5 csapott teáskanál Dr. Oetker Sütőpor

Sonkás variációhoz

  • 50 g füstölt sonka

Sajtos variációhoz

  • 50 g sajt

Elkészítés

Előkészítés

A mini muffin formát kivajazzuk. A sütőt előmelegítjük.

Elkészítés

A tojást, olajat, írót és a fűszereket egy keverőedényben összekeverjük. A lisztet a sütőporral összekeverjük, és hozzáadjuk a tésztához.

Sonkás variáció:
A sonkát kis kockára vágjuk és a tészta feléhez hozzáadjuk. A masszát a formába töltjük.

Sajtos variáció:
A sajtot kis kockára vágjuk, és a maradék tésztához hozzáadjuk. A masszát a formába töltjük, és a süteményt megsütjük.

Alsó és felső sütés: kb. 180 °C (előmelegítve)
Légkeveréses: kb. 160 °C (előmelegítve)
Gáz: 2-3 fokozat (előmelegítve)
Sütési idő: kb. 20 perc

Sütés után a muffint a formából kivesszük, és sütőrácson hagyjuk kihűlni.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A muffin langyosan a legízletesebb.

Ízlés szerint sonkás-sajtos muffint is készíthetünk.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!