Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Túrórudi bonbon

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Túrórudi bonbon

1/2 kg túró
2 ek. cukor
1/2 citrom leve
1 citrom héja reszelve
1-2 ek. tejföl

A csokimázhoz:

10 dkg tortabevonó
10 dkg vaj vagy margarin
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A túrót egy nagyobb szűrőn áttöröm, és jól összekeverem az összes hozzávalóval, a zselatin kivételével. A zselatint 1 dl vízzel felhevítem, és langyosan beleöntöm a túróba. Az összekevert masszát kb. 1 órára hűtőbe teszem. A csokit gőz fölött a vajjal simára olvasztom, és amikor már nem meleg, de még jó folyós, egyenként beleforgatom, az előzőleg kis golyókká formált túrómasszát. Érdemes egy rácsra kiszedni, hogy le tudjon csorogni a felesleges csoki.

Tárolás

Hűtőben tároljuk.

Alternatív elkészítés

Nekem kicsit lágy lett a masszám, ezért javaslom a tejfölt adagonként hozzáadni, mert így nehéz volt formázni. Illetve csokiba mártani a golyókat. Az íze kárpótolta a nem teljesen tökéletes külsőt. :)
Jó étvágyat hozzá!
Túrórudi bonbon

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
36 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
23 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!