Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Raffaello angyalka

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Raffaello angyalka

16 dkg sovány tejpor
60 ml víz
10 dkg vaj
8 dkg porcukor
8,5 dkg kókuszreszelék
40-45 db blansírozott mandula

forgatáshoz:

kókuszreszelék
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vízhez hozzáadjuk a cukrot és felforraljuk.
Egy tálban összekeverjük a tejport a kókuszreszelékkel. A felforrt szirupot levesszük a tűzhelyről és folyamatos kevergetés közben hozzáadjuk a kókuszreszelékes tejport, majd a vajat.
Simára keverjük és félre tesszük hűlni.
Míg hűl a massza, addig a mandula szemeket blansírozzuk: egy fazékban vizet forralunk, majd a forrásban lévő vízbe beletesszük a mandulaszemeket. 1-2 perc elteltével kiszedjük a szemeket és jéghideg vízzel leöblítjük. Megszárítjuk.
Ha kihűlt a massza és megszáradtak a mandulaszemek, akkor a masszából golyókat formázunk, közepükbe mandulaszemet nyomunk, majd kókuszreszelékbe forgatjuk.
Fehérpapírból tölcsért hajtunk, majd a közepén kinyomunk egy fogpiszkálót. A fogpiszkálóra szúrjuk a Raffaellot. Dr. Oetker dekortoll segítségével arcot festünk.

Tárolás

Szobahőmérsékelten.
Raffaello angyalka Raffaello angyalka

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
21 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
66 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
34 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!