Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Rumos bonbon

antsy receptje https://www.sutnijo.hu/profil/369-antsy
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Bonbon-ok

Hozzávalók

  • 285 g tej vagy étcsokoládé
  • 115 g vaj
  • 60 ml víz ( nem mindig szükséges)
  • 1 tojássárgája
  • 1 ek rum ( ízlés szerint lehet több is)
  • cukor ( ízlés szerint - a csokoládétól függ)
  • Dr. Oetker Holland Kakaó sütéshez
antsy antsy receptje

Elkészítés

Elkészítés

Gőz fölött olvasszuk meg a csokit a vajjal, esetleg cukorral, ha szükséges a vízzel együtt. Ha kész, keverjük bele a rumot, majd hűtsük le szobahőmérsékletűre, és keverjük bele a tojássárgáját. Sütőpapírral kibélelt tálba öntsük, és hagyjuk, hogy a hűtőben formálhatóvá dermedjen. Formáljunk belőle gömböket (maximum dió nagyságúakat) és forgassuk keserű kakaóporba.

Tálalás

35 adag lesz belőle.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én magas kakaótartalmú étcsokoládéból szoktam készíteni. Kis bonbonos vagy muffin papírokba rakom, és díszdobozba csomagolom őket. Édesszájúaknak kitűnő ajándék!

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!