sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Rumos bonbon

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Rumos bonbon

285 g tej vagy étcsokoládé
115 g vaj
60 ml víz ( nem mindig szükséges)
1 tojássárgája
1 ek rum ( ízlés szerint lehet több is)
cukor ( ízlés szerint - a csokoládétól függ)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Gőz fölött olvasszuk meg a csokit a vajjal, esetleg cukorral, ha szükséges a vízzel együtt. Ha kész, keverjük bele a rumot, majd hűtsük le szobahőmérsékletűre, és keverjük bele a tojássárgáját. Sütőpapírral kibélelt tálba öntsük, és hagyjuk, hogy a hűtőben formálhatóvá dermedjen. Formáljunk belőle gömböket (maximum dió nagyságúakat) és forgassuk keserű kakaóporba.

Tálalás

35 adag lesz belőle.

Alternatív elkészítés

Én magas kakaótartalmú étcsokoládéból szoktam készíteni. Kis bonbonos vagy muffin papírokba rakom, és díszdobozba csomagolom őket. Édesszájúaknak kitűnő ajándék!

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!