Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Téli pralinék

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Téli pralinék
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Bonbon-ok

Hozzávalók

kb. 14 darabhoz

Díszítéshez

  • 10 g mogyorókrém

Elkészítés

Elkészítés

A csokoládét nagyobb darabokra törjük, gőz felett megolvasztjuk. Hozzákeverjük az olajat és a vanillincukrot. Egy teáskanál segítségével a csokoládét tetszőleges mintázatú szilikonforma mélyedéseibe töltjük. A formát enyhén a munkalaphoz ütjük, a csokoládémassza felületét elsimítjuk. A desszertet legalább 20 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.

A mogyorókrémet gőz felett átkeverjük, hozzáadjuk az aromát, majd a krémet a megszilárdult csokoládérétegre öntjük. A formát legalább 2 órára a hűtőszekrénybe helyezzük.

Ha a krém teljesen megdermedt, a pralinékat a formából kinyomjuk.

Díszítéshez a mogyorókrémet gőz felett átkeverjük, tortadíszítőbe töltjük, majd a pralinékat tetszés szerinti motívumokkal díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A pralinékat szilikonforma helyett jégkocka tartóban is elkészíthetjük.

A desszert hűtőszekrényben akár 3 hétig is tárolható

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!