Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Cuba Libre torta

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Cuba Libre torta
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sütés nélküli finomságok , Torták
Másodlagos kategória: Egyéb sütés nélküli finomságok , Joghurtos torták , Csokis torták

Hozzávalók

kb. 12 szelethez

Tésztához

Krémhez

Mázhoz

Ezenkívül

  • 10 g fehércsokoládé a díszítéshez

Elkészítés

Előkészítés

A mázhoz a vizet egy keverőedénybe tesszük. Hozzáadjuk a zselatin fixet, és habverő segítségével 1 percig keverjük. Majd hozzáadjuk a Colát, és hűtőszekrénybe téve hagyjuk dermedni.

Egy hámozó vagy tortalapát segítségével a csokoládéból kb. 10 g csokoládéforgácsot készítünk, majd díszítéshez félrerakjuk. A maradék csokoládét apróra törjük.

Egy tortatálra sütőpapírt helyezünk. A kapcsos sütőformát (kb. 26 cm átmérőjű) az alja nélkül a sütőpapírra állítjuk.

Elkészítés

A müzlit egy nejlon tasakba tesszük, végét jól lezárjuk, nyújtófa segítségével jól szétmorzsoljuk. A vajat egy főzőedénybe felolvasztjuk, majd a lángról levéve hozzáadjuk a csokoládé darabokat, és addig keverjük, míg a csokoládé fel nem olvad. Végül hozzákeverjük a müzlimorzsát. Az így kapott masszát a forma alján egy kanál segítségével egyenletesen szétnyomkodjuk, és kb. 20 percre a hűtőszekrénybe helyezzük.

A sajtkrémet, a joghurtot, a citromlevet, és az aromát egy keverőedénybe tesszük, és konyhai robotgéppel simára keverjük. Hozzáadjuk a zselatin fixet, és további 1 percig keverjük. Majd hozzákeverjük a Colát, a cukrot és a citromhéjat. A krémet a tészta tetején egyenletesen elosztjuk, tetejét elsimítjuk.

Az előkészített mázat egy tortadíszítőbe töltjük, majd a krém tetejére tetszőleges motívumokat rajzolunk. A torta szélét körben a csokoládéforgáccsal díszítjük, majd kb. 3 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!