sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Zselatinos máz

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Zselatinos máz

60 ml víz
kb.12 g /10ml folyékony glükóz
500 g porcukor
1-4 ek. kukoricakeményítő (ha szükséges)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A vizet öntsük tűzálló tálba és szórjuk bele a zselatint. Hagyjuk állni 2 percig, majd vízfürdőben óvatosan melegítsük, míg feloldódik a zselatin. A tűzről levesszük és hozzáadjuk a folyékony glükózt, majd egy percig hagyjuk hűlni. Közben egy tálba szitáljuk a porcukrot, mélyedést csinálunk a közepébe és beleöntjük a zselatinos keveréket. Először késsel összekavarjuk, majd ha már összeáll, kézzel gyúrjuk kenyértészta állagúra. Ha szükséges tegyünk hozzá keményítőt. Felhasználásig légmentesen tekerjük folpackba, mert hamar kiszárad. Ha nagyon megkeményedne mikrohullámú sütőbe melegítsük és újra formázható lesz. Azokat az elemeket készíthetjük el belőle, amelyek kimagaslanak a tortán, mert nagyon jól megkeményednek. Pl.: a kastélytortánál a tornyok. Tárgyakra is ráhelyezhetjük, hogy felvegye az alakjukat.

Tárolás

Légmentesen folpackba tekerve.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!