Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Mézeskalács nyalóka

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha

Hozzávalók

kb. 12 darabhoz

Tésztához

Díszítéshez

Ezen kívül

  • 12 db hurkapálca

Elkészítés

Előkészítés

A tortabevonót a tasakon szereplő útmutató szerint felolvasztjuk. A mézes puszedlit nagyobb darabokra törjük.

Elkészítés

A szétmorzsolt mézes puszedlit egy keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a narancslét és a rumaromát, majd alaposan összedolgozzuk. A masszából 12 egyforma golyót formázunk. A felolvasztott tortabevonót egy tálkába öntjük. Egy hurkapálcát kb. 2 cm mélyen a tortabevonóba mártunk, és azonnal egy puszedligolyóba szúrjuk. A hurkapálcára szúrt golyókat a tortabevonóban megmártjuk. A bevont „nyalókákat” habszivacsba szúrjuk, vagy sütőpapírra helyezzük, és ha a bevonó megszilárdult, dekorcukrokkal, színes tortadarával díszítjük. A kész nyalókákat tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.

Javaslatok, alternatív elkészítés

A kész nyalókák hűtőszekrényben 2 hétig elállnak.

Vélemények

klodias

klodias
2012.12.22. | 19:29

Az íze nagyon finom volt, de a hurkapálcikáról lecsúsztak a gombócok, így a miénk bonbonként került tálalásra.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!