Receptek



Kategória: Sütés nélküli finomságok , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütés nélküli finomságok , Aprósütemények
Hozzávalók
kb. 12 darabhoz
Tésztához
- 300 g mézes puszedli (töltetlen)
- 3 evőkanál narancslé
- 2 teáskanál Dr. Oetker Aroma rum
Díszítéshez
- 1 tasak Dr. Oetker Tortabevonó ét prémium
- Dr. Oetker Dekorcukrok
- Dr. Oetker Tortadara színes
Ezen kívül
- 12 db hurkapálca
Elkészítés
Előkészítés
A tortabevonót a tasakon szereplő útmutató szerint felolvasztjuk. A mézes puszedlit nagyobb darabokra törjük.
Elkészítés
A szétmorzsolt mézes puszedlit egy keverőedénybe tesszük, hozzáadjuk a narancslét és a rumaromát, majd alaposan összedolgozzuk. A masszából 12 egyforma golyót formázunk. A felolvasztott tortabevonót egy tálkába öntjük. Egy hurkapálcát kb. 2 cm mélyen a tortabevonóba mártunk, és azonnal egy puszedligolyóba szúrjuk. A hurkapálcára szúrt golyókat a tortabevonóban megmártjuk. A bevont „nyalókákat” habszivacsba szúrjuk, vagy sütőpapírra helyezzük, és ha a bevonó megszilárdult, dekorcukrokkal, színes tortadarával díszítjük. A kész nyalókákat tálalásig hűtőszekrényben tároljuk.
Javaslatok, alternatív elkészítés
A kész nyalókák hűtőszekrényben 2 hétig elállnak.