Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Gesztenyebomba

zsuzsa56 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/3259-zsuzsa56
Gesztenyebomba
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sütés nélküli finomságok , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Egyéb sütés nélküli finomságok , Egyéb sütemények

Hozzávalók

  • 2 csomag olasz babapiskóta
  • 2 dl tejszín
  • 50 dkg gesztenyemassza
  • 3 cl rum
  • 5 dkg Rama
  • 5 dkg mazsola
  • 1 ek. Dr. Oetker Aroma rum
  • 2 ek. piskótamorzsa
  • 10 dkg csokipasztilla
  • 1 csomag pirított mandulaforgács
  • 4 dl presszókávé
zsuzsa56 zsuzsa56 receptje

Elkészítés

Előkészítés

Előkészítem a formákat, ami nem más, mint pudingforma.
(Ezek már vagy 15 évesek.)

A presszókávéba beleöntöm a rum aromát, és egyenként belemártom a piskótát, és a formába rakom sorba. A gesztenyemasszába rumot, vajat, morzsát, a felvert tejszínhabot, áztatott mazsolát, összedolgozom. A morzsát a piskótából nyerem. A kibélelt formába töltöm a krémet, és befedem azt is mártott piskótával. Jól lenyomkodom, és hűtőbe teszem 1 órára, míg megdermed. A csokipasztillát gőz felett megolvasztom, kevés olajat öntök hozzá és leöntöm vele a kis bombákat, amit előtte kifordítok a formából kis tortapapírra. Pirított mandulaforgáccsal díszítem. Tálaláskor tejszínhabot kínálok mellé.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!