Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyebomba

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Gesztenyebomba

2 csomag olasz babapiskóta
2 dl tejszín
50 dkg gesztenyemassza
3 cl rum
5 dkg Rama
5 dkg mazsola
2 ek. piskótamorzsa
10 dkg csokipasztilla
1 csomag pirított mandulaforgács
4 dl presszókávé
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Előkészítem a formákat, ami nem más, mint pudingforma.
(Ezek már vagy 15 évesek.)

Elkészítés

A presszókávéba beleöntöm a rum aromát, és egyenként belemártom a piskótát, és a formába rakom sorba. A gesztenyemasszába rumot, vajat, morzsát, a felvert tejszínhabot, áztatott mazsolát, összedolgozom. A morzsát a piskótából nyerem. A kibélelt formába töltöm a krémet, és befedem azt is mártott piskótával. Jól lenyomkodom, és hűtőbe teszem 1 órára, míg megdermed. A csokipasztillát gőz felett megolvasztom, kevés olajat öntök hozzá és leöntöm vele a kis bombákat, amit előtte kifordítok a formából kis tortapapírra. Pirított mandulaforgáccsal díszítem. Tálaláskor tejszínhabot kínálok mellé.
Gesztenyebomba Gesztenyebomba Gesztenyebomba

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
25 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
7 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!