Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

"Hamis" marcipán

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

"Hamis" marcipán

1 dl tej
350 g kristálycukor
100 g rétesliszt
100 g finomliszt
100 g vaj vagy margarin
mandula aroma, ízlés szerint
3-4 evőkanál kukoricakeményítő
1-2 evőkanál porcukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tejben keverjük el a cukrot és forraljuk fel, majd alacsony hőmérsékleten gyöngyöztessük pár percig, amíg feloldódik a cukor. Apránként keverjük bele az átszitált lisztet, hogy ne legyen csomós, majd ezzel együtt, sűrűn kevergetve pár percig főzzük, amíg a liszt íze elfő és jól besűrűsödik, krémszerű lesz. Keverjük bele a vajat és az aromát, majd hagyjuk teljesen kihűlni. Ha langyosra hűlt, hűtőbe is tehetjük, de fel is használhatjuk azonnal. Ha túl puhának találjuk, akkor egy tálcára szórjunk porcukros keményítőt, kanalazzuk rá a masszát és alaposan gyúrjuk át az egészet, amíg marcipánhoz hasonló állagot nem kapunk.

Alternatív elkészítés

Kb. 65 dkg lesz belőle. Egy 16-20 szeletes torta bevonásához elegendő. Aromával lehet színezni. Esetleg kemény lenne az állaga, mikróban pár másodpercig melegíthetjük újra, margarinos vagy olajos kézzel gyúrhatjuk át.
Egyetlen "hátránya", hogy nem teljesen fehér a színe!
"Hamis" marcipán "Hamis" marcipán

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 20-40 perc között
29 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
8 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!