Karamellàs csokitart
Hozzávalók
Alap:
Karamell rèteg:
Csoki rèteg:
Elkészítés
Alap
Az alaphoz a kekszet kakaót eljeverjük.
A vizet a vajjal felmelegìtjük, olvadjon el a vaj.
Az összes hozzàvalót összegyúrjuk.
Kapcsos, vagy kivehető aljú
24 cm piteforma aljàra nyomkodjuk úgy hogy pereme is legyen . Egy pohàr aljàval szèpen el tudjuk igazítani
Karamell rèteg
A karamellhez a cukrot ès apróra vàgott vajkaramellàt a tejszìnnel ès a vajjal felmelegìtjük , ha felforrna levesszük a tűzröl. Addig keverjük mìg egynemű krèmmè àll össze, hozzàadjuk a mogyorót , elkeverjük ès a kekszes rètegre öntjük.
Hütőben hagyjuk kihülni , 1-2 óra
Csoki rèteg
Majd a darabokra tört csokira öntjük hozzàadjuk a vajat ès addig keverjük mìg fènyes egynemű krèmet kèpez.
A kihűlt karamell tetejère öntjük.
Hagyjuk hülni hűtőben 3-4 óràt
Karamellàs csokitart
Hozzávalók
Alap:
Karamell rèteg:
Csoki rèteg:
Elkészítés lépésről lépésre
Alap
Az alaphoz a kekszet kakaót eljeverjük.
A vizet a vajjal felmelegìtjük, olvadjon el a vaj.
Az összes hozzàvalót összegyúrjuk.
Kapcsos, vagy kivehető aljú
24 cm piteforma aljàra nyomkodjuk úgy hogy pereme is legyen . Egy pohàr aljàval szèpen el tudjuk igazítani
Karamell rèteg
A karamellhez a cukrot ès apróra vàgott vajkaramellàt a tejszìnnel ès a vajjal felmelegìtjük , ha felforrna levesszük a tűzröl. Addig keverjük mìg egynemű krèmmè àll össze, hozzàadjuk a mogyorót , elkeverjük ès a kekszes rètegre öntjük.
Hütőben hagyjuk kihülni , 1-2 óra
Csoki rèteg
Majd a darabokra tört csokira öntjük hozzàadjuk a vajat ès addig keverjük mìg fènyes egynemű krèmet kèpez.
A kihűlt karamell tetejère öntjük.
Hagyjuk hülni hűtőben 3-4 óràt
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?