Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellàs csokitart

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Alap:

20 dkg daràlt keksz
8 dkg vaj
5 dkg daràlt mandula
1 dl vìz
1 ek baracklekvàr
2 ek rum

Karamell rèteg:

10 dkg vajkaramella ( bolti vagy hàzi kèszìtèsű)
1 dl tejszìn
8 dkg vaj
8 dkg sós földimogyoró durvàra vàgva
2 ek barnacukor

Csoki rèteg:

2dl tejszìn
4 dkg vaj
20 dkg csoki èt ès tej
1 ek nutella ( elhagyható)
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Alap


Az alaphoz a kekszet kakaót eljeverjük.
A vizet a vajjal felmelegìtjük, olvadjon el a vaj.
Az összes hozzàvalót összegyúrjuk.
Kapcsos, vagy kivehető aljú
24 cm piteforma aljàra nyomkodjuk úgy hogy pereme is legyen . Egy pohàr aljàval szèpen el tudjuk igazítani

Karamell rèteg


A karamellhez a cukrot ès apróra vàgott vajkaramellàt a tejszìnnel ès a vajjal felmelegìtjük , ha felforrna levesszük a tűzröl. Addig keverjük mìg egynemű krèmmè àll össze, hozzàadjuk a mogyorót , elkeverjük ès a kekszes rètegre öntjük.
Hütőben hagyjuk kihülni , 1-2 óra

Csoki rèteg

Csoki rèteghez a tejszìnt felmelegìtjük , ne forrjon fel.
Majd a darabokra tört csokira öntjük hozzàadjuk a vajat ès addig keverjük mìg fènyes egynemű krèmet kèpez.
A kihűlt karamell tetejère öntjük.
Hagyjuk hülni hűtőben 3-4 óràt
Karamellàs csokitart Karamellàs csokitart Karamellàs csokitart Karamellàs csokitart

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
28 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 20-40 perc között
48 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!