Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Kávés trüffelkeksz

Dr. Oetker Mesterkonyha receptje https://www.sutnijo.hu/profil/1-dr-oetker-mesterkonyha
Kávés trüffelkeksz
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sütés nélküli finomságok
Másodlagos kategória: Kekszből készült sütemények

Hozzávalók

kb. 20 darabhoz

Elkészítés

Előkészítés

A csokoládéból egy hámozó segítségével kb. 10 g forgácsot készítünk, majd díszítéshez félretesszük.

Elkészítés

A maradék csokoládét nagyobb darabokra törjük, és gőz felett a vajjal együtt megolvasztjuk, majd hozzákeverjük a Bourbon Vaníliás cukrot. Majd a masszát kb. 1 órára hűtőszekrénybe helyezzük.

A lehűlt masszát a konyhai robotgép legmagasabb fokozatán habosra keverjük. Hozzáadjuk a rum aromát. A habos krémet habzsákba töltjük, és minden kekszre egy-egy adag krémet nyomunk. A krém tetejét a csokoládéforgáccsal díszítjük.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Keksz helyett használhatunk piskótatallérokat is.

Vélemények

Kata

Kata
2012.11.24. | 17:51

Szuper lett.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!