Gesztenyés kekszrolád
Hozzávalók
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére pedig:
Elkészítés
Elkészítés
Közben elkészítjük a krémet, a felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig dolgozzuk össze, míg a cukor el nem olvad benne. Egy konyharuhát bevizezünk, kiterítjük és a tészta felét egy vízbe mártott késsel kenegetve egy kb. 21x25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyemassza felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy elkészítjük. Kb. 1 órára hűtőbe rakjuk. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval megkenjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és megkenjük tésztánkat. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük, kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll és nagyon finom.
Gesztenyés kekszrolád
Hozzávalók
Hozzávalók:
A tésztához:
A krémhez:
A tetejére pedig:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
Közben elkészítjük a krémet, a felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig dolgozzuk össze, míg a cukor el nem olvad benne. Egy konyharuhát bevizezünk, kiterítjük és a tészta felét egy vízbe mártott késsel kenegetve egy kb. 21x25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyemassza felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy elkészítjük. Kb. 1 órára hűtőbe rakjuk. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval megkenjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és megkenjük tésztánkat. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük, kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll és nagyon finom.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?