sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés kekszrolád

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Hozzávalók:

A tésztához:

18 dkg Rama margarin
1 evőkanál kókuszreszelék
0,5 dl rum
10 dkg kristálycukor
25 dkg darált háztartási keksz

A krémhez:

12 dkg Rama margarin
1 kiskanál kókuszreszelék
2 kiskanál rum
10 dkg kristálycukor
25 dkg gesztenyemassza

A tetejére pedig:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A kekszet a margarinnal, a cukorral, a rummal, a kókuszreszelékkel és a kakaóval összedolgozzuk, addig, míg a cukor elolvad benne.
Közben elkészítjük a krémet, a felengedett gesztenyemasszát burgonyanyomón átnyomjuk és a margarinnal, a cukorral, a rummal meg a kókuszreszelékkel addig dolgozzuk össze, míg a cukor el nem olvad benne. Egy konyharuhát bevizezünk, kiterítjük és a tészta felét egy vízbe mártott késsel kenegetve egy kb. 21x25 cm-es téglalappá formáljuk rajta. A gesztenyemassza felét rákenjük, majd a konyharuha segítségével felgöngyöljük. A másik tekercset ugyanígy elkészítjük. Kb. 1 órára hűtőbe rakjuk. Végül a tetejét olvasztott csokoládéval megkenjük. A csokoládét vízgőz felett felolvasztjuk és megkenjük tésztánkat. Közvetlenül tálalás előtt szeleteljük, kínálhatunk hozzá tejszínhabot. Hűtőszekrényben hosszú ideig eláll és nagyon finom.

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
10 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
5 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!