Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Csokis-barackos golyók

Szükséges idő 20-40 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Csokis-barackos golyók

10 dkg darált dió vagy mogyoró
20 dkg darált keksz
15 dkg aszalt sárgabarack
20 dkg baracklekvár
0,5 üveg rumaroma

Bevonáshoz:

Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Előkészítés

Az aszalt sárgabarackot kevés vízben felforraltam, és leszűrés után apró kockákra vagdostam.

Elkészítés

A darált mogyorót a keksszel, az apróra vágott sárgabarackkal, vaníliával, a rumaromával, és a lekvárral alaposan összegyúrjuk. (Nekem a házi lekvárral ez pontosan jól gömbölyíthető volt.) Diónyi gömböket készítünk, és a felmelegített tortabevonóba forgatjuk. Matt felületű alufóliára rakjuk száradni, majd apró színes cukorkákkal szórjuk meg. Hűvös helyre rakjuk száradni.

Tálalás

40-45 db lett belőle.

Tárolás

Hűvös helyen.

Alternatív elkészítés

Nekem mogyoróm volt itthon, de dióval ugyanolyan finom. Amire nem jutott csokimáz, azt kakaóba hempergettem, úgy is finom volt. Az én baracklekvárom édes. Tehát, ha valakinek savanyúbb a lekvárja, tegyen az alaphoz porcukrot, vagy édesítő szert.
Csokis-barackos golyók Csokis-barackos golyók

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
1 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
43 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
56 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!