Zebrakocka
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés
Előkészítés
Elkészítés
A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, és folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítjük a vaníliával, a cukorral. Elkeverjük a vajjal, illetve a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk, és porcukorral megszórt deszkán, a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedjük.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.
Zebrakocka
Hozzávalók
Tészta:
Krém:
Tetejére:
Elkészítés lépésről lépésre
Előkészítés
Elkészítés
A lisztet simára keverjük a tejjel, hozzáadjuk a kókuszreszelék felét, és folytonos keveréssel sűrűre főzzük. Ha kihűlt, ízesítjük a vaníliával, a cukorral. Elkeverjük a vajjal, illetve a maradék kókusszal.
A tészta hozzávalóit összedolgozzuk annyi tejjel, hogy jól formázható masszát kapjunk. Három részre osztjuk, és porcukorral megszórt deszkán, a tepsi méretének megfelelő lapokat nyújtunk belőle.
Az első lapot a tepsibe helyezzük, erre kenjük a krém felét, rátesszük a második lapot, majd a krém másik fele következik, végül a harmadik lappal befedjük.
Gőz fölött megolvasztjuk a csokoládét az olajjal, és rákenjük a sütemény tetejére. Néhány órára hűtőbe tesszük, majd kockára vágva tálaljuk.
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?