Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Epres szívecskés süti

édesmézes receptje https://www.sutnijo.hu/profil/16505-edesmezes
Epres szívecskés süti
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Sütés nélküli finomságok , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Kekszből készült sütemények , Szeletek

Hozzávalók

Alsó réteg

Krém

  • 8 dl tej
  • 2 csomag epres pudingpor
  • 20 dkg margarin
  • 10 dkg cukor
  • 1 kisdoboz epres joghurt
  • 20 dkg eper

Tetejére

  • piskótatallér
  • 1 maréknyi eper
édesmézes édesmézes receptje

Elkészítés

Elkészítés

Az alsó réteg hozzávalóit kevés tejjel jól összegyúrjuk (nekem 1 dl kellett, inkább szárazabb legyen). Egy tálca aljába (22*32-es) nyomkodjuk egyenletesen.
A tejet a pudinggal felfőzzük, majd hűlni hagyjuk. A margarint és a cukrot habosra verjük és hozzákeverjük a már kihűlt pudinghoz. Az epres joghurtba belekeverjük a villával szétnyomott epreket és ezt is hozzákeverjük a pudingos krémhez.
A kész krémet rákenjük az alsó rétegre, végül kirakjuk a tetejét piskótatallérokkal, és eprekkel díszítjük.
Érdemes hűtőbe rakni szeletelés előtt.

Tálalás

8 fő.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Lehet más bogyós gyümölccsel, pl. málnával is készíteni.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!