Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Mogyorós nápolyi

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Mogyorós nápolyi

1 cs ostyalap
100 g csoki
50 g porcukor
50 g földimogyoró (héjas)
1,3 dl habtejszín (behűtve)
1 ek Baileys
3 db pillecukor
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A mogyorót lehéjazzuk, megpirítjuk. Darálógéppel apróbb darabosra daráljuk. Rászitáljuk a porcukrot. A csokit gőz felett megolvasztjuk és a mogyorós masszára öntjük. A masszát kettőbe vesszük, egyik felét melegen tartjuk vízgőz felett, a másikat sütőpapírral bélelt edénybe ötjük, elsimítjuk, és kihűtjük.
A tejszín felét a vanillincukorral felmelegítjük közepes lángon, majd ha már elég meleg, hozzáadjuk a csokoládét is a pillecukorral együtt. Ha egységes massza lesz belőle, hozzáadjuk a Baileyst is.
A másik felét a habnak felverjük robotgéppel, és habverő segítségével hozzákeverjük a csokis masszát is. Kihűtjük.
Az ostyalapokat mindkét oldalon a krémmel megkenjük, ráreszeljük a csokit, és összetapasztjuk. Végül falatnyi darabokra szeljük.

Tálalás

Érdemes tálalás előtt megtölteni az ostyákat, mivel könnyen felpuhulnak.

Tárolás

A csokis massza 3-4 napig áll el hűtőben.
Mogyorós nápolyi

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő Több, mint 60 perc
33 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!