Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Fehérvári sütemény

Nicihaj receptje https://www.sutnijo.hu/profil/2858-nicihaj
Fehérvári sütemény
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sütés nélküli finomságok , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Ostyalapokból készült sütemények , Szeletek

Hozzávalók

Nicihaj Nicihaj receptje

Elkészítés

Elkészítés

Egy lábosba beletesszük a két egész tojást, elkeverjük a kristálycukorral, majd kis lángra téve a gázon hozzáadjuk a margarint, és felolvadásig kevergetjük. Ekkor belekeverjük a vaníliás pudingporokat, a kakaót és a mazsolát. A tűzről levéve beletördeljük az 1 csomag /5-6 lap/ ostyát. Egy őzgerincformát kibélelünk alufóliával, a kész masszát belenyomkodjuk, 1 napra hűtőbe tesszük, majd a formából kiborítva felszeleteljük.

Vélemények

Nikol

Nikol
2013.11.27. | 17:42

Sokszor készítem ezt a sütit. Először mindig a margarint/vajat kell a cukorral felolvasztani majd a tűzről levéve hozzáadni a pudingport , kakaót, tojást és nagyon kis lángon melegíteni míg sűrű és fényes krémet kapunk, nem kell felforrnia! Volt pár alkalom mikor nekem is sikerült kakaós rántottát készíteni :( DE....Nagyon finom, Én csokis pudingporral készítem.
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!