Karamellás-csokis ostya
Hozzávalók
Karamellás-csokis ostya
A csokikrémhez:
A karamell krémhez:
Elkészítés
Elkészítés
2. A karamellhez a cukrot karamellizálja, azaz zsiradék nélkül pirítsa világosbarnára. Húzza félre, tegye bele a vajat, és adja hozzá a tejszínt. Keverje el, és kis lángon főzze össze, hogy homogén krémes legyen. Gyakran kevergetve hűtse ki.
3. Amikor mindkét krém kihűlt, már nagyon sűrűre dermedt, töltse meg a lapokat. Fektessen tálcára egy ostyalapot, és kenje meg a csokikrém harmadával. Erre tegyen egy másik ostyalapot, és arra kenjen karamellt. Ezt ismételgesse, míg elfogynak a lapok. A kész süteményt tegye a hűtőbe egy éjszakára, és csak másnap szeletelje, tálalja.
Tálalás
Karamellás-csokis ostya
Hozzávalók
Karamellás-csokis ostya
A csokikrémhez:
A karamell krémhez:
Elkészítés lépésről lépésre
Elkészítés
2. A karamellhez a cukrot karamellizálja, azaz zsiradék nélkül pirítsa világosbarnára. Húzza félre, tegye bele a vajat, és adja hozzá a tejszínt. Keverje el, és kis lángon főzze össze, hogy homogén krémes legyen. Gyakran kevergetve hűtse ki.
3. Amikor mindkét krém kihűlt, már nagyon sűrűre dermedt, töltse meg a lapokat. Fektessen tálcára egy ostyalapot, és kenje meg a csokikrém harmadával. Erre tegyen egy másik ostyalapot, és arra kenjen karamellt. Ezt ismételgesse, míg elfogynak a lapok. A kész süteményt tegye a hűtőbe egy éjszakára, és csak másnap szeletelje, tálalja.
Tálalás
Legújabb cikkek
100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek
Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.
Magyaros kedvencek Creme VEGA-val
Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.
A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?
A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!
Hozzászólások
Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.
Hozzászólás írása
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!
Hozzászólás törlése
Biztosan törölni szeretnéd a "" hez írt hozzászólásod?