Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Karamellás-csokis ostya

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

Karamellás-csokis ostya

1 csomag 6 lapos ostya

A csokikrémhez:

10 dkg étcsokoládé
3 dl tej
0,5 dl rum
20 dkg vaj
15 dkg porcukor

A karamell krémhez:

30 dkg cukor
5 dkg vaj
4 dl tejszín
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

1. A csokis krémhez forralja fel a tejet. A krémport pár kanál hideg vízzel keverje simára. Amikor forr a tej, öntse bele a kikevert krémport, és főzze sűrűre. A tűzről levéve tördelje bele a csokoládét, és adja hozzá a rumot. Gyakran kevergetve hűtse ki. A vajat keverje habosra a cukorral, majd a hideg krémmel, és tegye félre.
2. A karamellhez a cukrot karamellizálja, azaz zsiradék nélkül pirítsa világosbarnára. Húzza félre, tegye bele a vajat, és adja hozzá a tejszínt. Keverje el, és kis lángon főzze össze, hogy homogén krémes legyen. Gyakran kevergetve hűtse ki.
3. Amikor mindkét krém kihűlt, már nagyon sűrűre dermedt, töltse meg a lapokat. Fektessen tálcára egy ostyalapot, és kenje meg a csokikrém harmadával. Erre tegyen egy másik ostyalapot, és arra kenjen karamellt. Ezt ismételgesse, míg elfogynak a lapok. A kész süteményt tegye a hűtőbe egy éjszakára, és csak másnap szeletelje, tálalja.

Tálalás

18 szelet
Karamellás-csokis ostya

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
23 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!