Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Karamellás-csokis ostya

brekus receptje https://www.sutnijo.hu/profil/5676-brekus
Karamellás-csokis ostya
Elkészítési nehézség: Könnyű
Kategória: Sütés nélküli finomságok , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Ostyalapokból készült sütemények , Szeletek

Hozzávalók

  • 1 csomag 6 lapos ostya

A csokikrémhez

A karamell krémhez

  • 30 dkg cukor
  • 5 dkg vaj
  • 4 dl tejszín
brekus brekus receptje

Elkészítés

Elkészítés

1. A csokis krémhez forralja fel a tejet. A krémport pár kanál hideg vízzel keverje simára. Amikor forr a tej, öntse bele a kikevert krémport, és főzze sűrűre. A tűzről levéve tördelje bele a csokoládét, és adja hozzá a rumot. Gyakran kevergetve hűtse ki. A vajat keverje habosra a cukorral, majd a hideg krémmel, és tegye félre.
2. A karamellhez a cukrot karamellizálja, azaz zsiradék nélkül pirítsa világosbarnára. Húzza félre, tegye bele a vajat, és adja hozzá a tejszínt. Keverje el, és kis lángon főzze össze, hogy homogén krémes legyen. Gyakran kevergetve hűtse ki.
3. Amikor mindkét krém kihűlt, már nagyon sűrűre dermedt, töltse meg a lapokat. Fektessen tálcára egy ostyalapot, és kenje meg a csokikrém harmadával. Erre tegyen egy másik ostyalapot, és arra kenjen karamellt. Ezt ismételgesse, míg elfogynak a lapok. A kész süteményt tegye a hűtőbe egy éjszakára, és csak másnap szeletelje, tálalja.

Tálalás

18 szelet

Vélemények

MARCSULA

MARCSULA
2013.11.15. | 21:06

A csoki krém az nagyon finom és nagyon szép lett!A karamellás krém nagyon macerás, nagyon hosszú ideig kell főzni állandó keverés mellett és amikor kész lett, akkor kinyomta a vajat,nem nagyon lehetett kenni.A végeredmény nagyon finom.A karamell krémet kicsit át kell majd alakítani!
Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!