Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Keleti csemege

niko13 receptje https://www.sutnijo.hu/profil/10124-niko13
Keleti csemege
Elkészítési nehézség: Közepes
Kategória: Sütés nélküli finomságok , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Ostyalapokból készült sütemények , Szeletek

Hozzávalók

  • 2 db nagy méretű ostyalap (kb. 25cm×35cm)
  • 7 tojássárga
  • 50 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • 10 dkg durvára vágott dió
  • 10 dkg darált dió
  • 5 dkg édesmorzsa vagy darált keksz
  • 15 dkg Dr. Oetker Tortabevonó ét
  • olaj
niko13 niko13 receptje

Elkészítés

Elkészítés

25 dkg cukrot megolvasztunk egy edényben majd egy nagy méretű tepsit megkenünk olajjal és erre ráborítjuk szétkenjük vékonyra, ha megszilárdult és kihűlt, összetörjük.
A margarint felolvasztjuk és beleteszünk 25 dkg cukrot meg a tojássárgát, majd állandó keverés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről és belerakjuk a diót, a morzsát, és az összetört dobos cukrot. Jól elkeverjük és így langyosan a 2 ostyalap közé töltjük. Ha kihűlt tetejét bevonjuk csokival.

Tárolás

Száraz helyen.

Javaslatok, alternatív elkészítés

Én egy régi nyújtófával töröm meg a diót és a cukrot is, ezt csak erre használom, mert teljesen tönkreteszi a nyújtófát.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!