Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Keleti csemege

Szükséges idő Több, mint 60 perc
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Recept megosztása

Hozzávalók

Keleti csemege

2 db nagy méretű ostyalap (kb. 25cm×35cm)
7 tojássárga
50 dkg cukor
25 dkg margarin
10 dkg durvára vágott dió
10 dkg darált dió
5 dkg édesmorzsa vagy darált keksz
olaj
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

25 dkg cukrot megolvasztunk egy edényben majd egy nagy méretű tepsit megkenünk olajjal és erre ráborítjuk szétkenjük vékonyra, ha megszilárdult és kihűlt, összetörjük.
A margarint felolvasztjuk és beleteszünk 25 dkg cukrot meg a tojássárgát, majd állandó keverés mellett felforraljuk. Levesszük a tűzről és belerakjuk a diót, a morzsát, és az összetört dobos cukrot. Jól elkeverjük és így langyosan a 2 ostyalap közé töltjük. Ha kihűlt tetejét bevonjuk csokival.

Tárolás

Száraz helyen.

Alternatív elkészítés

Én egy régi nyújtófával töröm meg a diót és a cukrot is, ezt csak erre használom, mert teljesen tönkreteszi a nyújtófát.
Keleti csemege

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
4 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő 40-60 perc között
18 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
12 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!