Sütik használata a Sütnijó.hu oldalon

A jelen weboldal sütiket (cookie-kat) helyez el az eszközeiden, hogy biztosítsa az oldal jobb működését, illetve, hogy segítsen nekünk és partnereinknek átlátni, hogyan használod az oldalunkat. Amennyiben folytatod az oldal használatát (kattintasz, navigálsz, görgetsz az oldalon) illetve ha eltávolítod ezt a sütikre vonatkozó figyelmeztetést, az a sütik alkalmazásához és használatához való hozzájárulásnak minősül. A sütikkel és eltávolításukkal kapcsolatos további információkért kérjük tekintsd meg adatvédelmi elveinket.

Receptek

sütniJó!
Dr. Oetker Magyarország Kft.

Túrós gúla

Bozsó receptje https://www.sutnijo.hu/profil/735-bozso
Túrós gúla
Elkészítési nehézség: Nagyon könnyű
Kategória: Torták , Édes sütemények
Másodlagos kategória: Charlotte-ok , Túrós torták , Gyümölcsös torták , Piskóták

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

  • 1/2 kg túró
  • 3 dl tejszín
  • 20 dkg porcukor
  • 1,5 dl víz
  • 1 csomag zselatin (25 g)
  • néhány szem barackbefőtt
Bozsó Bozsó receptje

Elkészítés

Elkészítés

A tésztához való alapanyagokból lekváros piskótatekercset készítünk. Amikor teljesen kihűlt, felszeleteljük kb.2 cm-es szeletekre, majd egy frissen tartó fóliával kibélelt kerek jénai-vagy üveg tálat sorban kirakunk vele.
A krémhez:
A túrót villával összetörjük, vagy szitán átnyomjuk és összekeverjük a cukorral és a tejszínnel. A vízben elkeverjük a zselatint, majd felmelegítjük, de csak annyira, hogy felolvadjon, kicsit lehűtjük, és a túróhoz adjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott barackbefőttet is. A formába beleöntjük a krémet, és némi dermedés után befedjük a megmaradt lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük kb. egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk a gúlát, a fóliát eltávolítjuk, és tortaszerűen felszeleteljük.

Vélemények

Még nem érkezett vélemény!

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!