sütniJó!
Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Puncs bomba

Szükséges idő 0-20 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A piskóta tekercshez:

8 tojás
8 evőkanál liszt
8 evőkanál cukor
pici Dr. Oetker Sütőpor/szódabikarbóna
1 csomag puncs puding (cukormentes)

A töltelékhez:

500 ml tejszín
500 g zsírszegény, sovány túró
2 kanál cukor
vanília aroma
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

Piskótát készítünk a szokásos módon, a tojásfehérjét habbá verjük, bele kanalaként adagoljuk a cukrot, egyesével a tojások sárgáját, majd a sütőport, sót, lisztet adjuk hozzá utoljára. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és 10-15 percig sütjük.
Ha kész a piskóta megtöltjük, majd a töltelék elkészítése következik. A habtejszínt felverjük és hozzáadjuk a túrót. Ízlés szerint ízesítjük. (2-3 evőkanál cukor, vanília aroma) A piskóta tekercseket ujjnyi vastagra vágjuk. Egy tálat kibélelünk fokpakkal, belehelyezzük a piskóta szeleteket, beleöntjük a krémet és a tetejére (ami az alja lesz) teszünk még piskótát. 3-4 órára hűtőbe tesszük, tálalásnál ráhelyezünk egy tányért és óvatosan kiborítjuk. (levesszük róla a folpackot)

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő Több, mint 60 perc
40 Kedvelés
Nehézség Tapasztalatot kíván
Szükséges idő 40-60 perc között
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
24 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!