Csillag Nincs értékelve
Kedvencnek jelölöm Kedvelés

Gesztenyés charlotte

Szükséges idő 40-60 perc között
Nehézség Könnyen elkészíthető
Recept megosztása

Hozzávalók

A tésztához:

6 ek liszt
6 tojás
6 ek porcukor
1 mokkáskanál Dr. Oetker Sütőpor
15 dkg baracklekvár

A krémhez:

25 dkg gesztenyemassza
3 dl tejszín
10 dkg porcukor
1 citrom reszelt héja
Ezekben a gyűjteményekben található:

Elkészítés lépésről lépésre

Elkészítés

A tésztához valókból piskótát sütünk, ha kisült, feltekerjük, majd miután kihűlt, lekvárral megkenjük, visszatekerjük. Folpackkal kibélelünk egy félgömb alakú tálat, és a felszeletelt piskótatekercsekből kirakjuk a tálat.
A krémhez a tejszínt cukorral kemény habbá verjük, vízben olvasztott zselatint adunk hozzá, majd a finomra lereszelt gesztenyemasszát is belekeverjük. A zselatint 1 deci vízben keverjük el. A masszát a piskótás formába öntjük, és a hűtőbe tesszük. Amikor már félig megdermedt, a tetejét is befedjük a lekváros tekercsekkel. Hűtőben dermesztjük egy éjszakán át. Fogyasztás előtt lapos tányérra borítjuk, a fóliát eltávolítjuk, a tetejét tejszínhabbal és gesztenyegolyócskákkal díszítjük.
Gesztenyés charlotte

Hozzászólások

Ehhez a recepthez még nem érkezett hozzászólás.

Hozzászólás írása

Vélemény írásához, kérjük, jelentkezz be!

Recept ajánló

Szükséges idő 40-60 perc között
11 Kedvelés
Nehézség Kis gyakorlat szükséges
Szükséges idő 40-60 perc között
24 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető
Szükséges idő Több, mint 60 perc
2 Kedvelés
Nehézség Könnyen elkészíthető

Legújabb cikkek

Dátum 2024-03-04
0 Kedvelés

100 éve egy darabka otthon – Sütireceptekkel hódítottak az első Dr. Oetker termékek

Dr. August Oetker hamar felismerte, hogy termékei akkor lesznek igazán népszerűek, ha praktikus tanácsokat, recepteket is ad használatukhoz. Így született meg egy olyan forradalmi újítás, mellyel könnyen belopta magát a századelő háziasszonyainak szívébe.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-02-07
0 Kedvelés

Magyaros kedvencek Creme VEGA-val

Tejföl nélkül nincs magyar konyha! Cikkünkben megmutatjuk, hogy alternatívájával, a tejmentes, vegán Creme VEGA-val is hamisítatlan hazai ízvilágot varázsolhatunk a tányérunkra.

Elolvasom Elolvasom
Dátum 2024-01-19
1 Kedvelés

A nagy fánkkörkép – milyen típusú tésztákból készülhet fánk?

A farsangi szezon elképzelhetetlen fánksütés nélkül! Megunni biztosan nem fogjuk, hiszen számos különböző fajta közül válogathatunk. Lássuk a legnépszerűbbeket!

Elolvasom Elolvasom
© Copyright | All rights reserved | Dr. Oetker Magyarország Kft.
Hiba
A kedvencekhez adáshoz kérjük jelentkezz be!